Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har första söndagen i advent.

 
Det tar sig.
Granen fick vi med oss hem från svärfars granodling och åkte på biltaket tvärs genom skåne under gårdagseftermiddagen. Inte så dumt att ha en granodlare i släkten när det närmar sig jul inte.
 
Hyacinterna jag köpte på Ikea förra helgen börjar slå ut och sprider en svag doft av jul i köktet och gifter sig fint med  doften av pepparkakskryddor som jag pepprade sconesen med i morse.
Mumma för själen. Mumma för kroppen. 
Sconsen bakade jag med glutenfritt bovete och teffmjöl tillsammans med havregryn och rörde i hop med kokosolja, jordnötssmör och havremjölk. Blev supergoda och nyttiga på samma gång.
 
 
 
Idag fick jag också upp adventssjärnorna i fönstren.
Så fint när de kommer upp.
Har även pimpat hemmet med ljusgirlanger och adventsstämningen är på topp
 
 
 
 
Dock har vi inget vinterlandskap att skryta med här i södra delarna av landet, även om temperaturmätaren nuddade strax under nollan i går och idag.
Ganska fint ändå kan jag tycka, vid havet i dag.
 
 
 
 
Maken dricker glögg och jag har nu hamnat vid datorn för första gången idag. Jag är nöjd med helgen som snart passerat. Vi har varit och hälsat på våra föräldrar som bjudit oss på en massa gott, vi har fyllt rummen med ljus och till och med beställt en och annan julklapp på nätet, bytt till vinterdäck och tagit sovmorgon förbi mörker och ilskna signaler från väckande mobiler.
En skön helg.
Har däremot inte läst och skrivit på min rapport så som jag borde men tänker att jag får ta igen det i veckan som kommer. Är så nöjd med att jag fått godkänt och bra omdömen från min examinerande lärare på de första två eximinationerna. Hej hopp....jag är på rätt spår så här långt.
Tackar för det.
 
I övrigt försöker jag att inte låta mig stressas av överhängande julförberedelser och larmen om smitta och restriktioner.  Jag fokuserar på det som är, lever i nuet och parerar mellan  information om vad som gäller. Nåväl. Det blir jul oavsett och jag ser fram emot att få ha alla mina fyra ungdomar hemma i boet. Händer ju inte så ofta numera.
 
Dags för varmrökt sik fiskad av maken i våra vatten i stockholmsa skärgården. Lite glögg på det och pluggandet kommer gå som en dans...haha!
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben