Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har fullt i sommarhuset, letar bostad och tips om bra ljudbok.

 
Glassmaskinen - sommarens bästa inköp - går varm. Nästan varje dag görs det nya smaker för att tillfredställa olika önskemål. Passionsfrukt, - salt kola, - lakrits, - kaffe,- jordnöt och inte minst vanilj är smaker som gillats av släkt och vänner.
 
 
 
 
Vi har många gäster så här års. Varje dag under juli månad har gästhuset vid vattnet eller det nygjorda gästrummet i husets nedre del varit upptaget av vänner, släktingar och ungdomar som passerat förbi eller stannat över natten. Det blir så när man har familjen utspridd över Sveriges avlånga land och man bor i närheten av huvudstaden med skärgården framför.
 
Jag klagar inte. Även om det innebär mycket fixande, matlagande och umgänge är det härligt att ha tiden och möjligheten att träffas under ljusa och avslappnade former.
 
Och mina gamla bakskills har kommit till användning igen. Förutom glass blir det en och annan bulle, kaka och paj som gräddas i ugnen för att sedan serveras på brygga eller veranda.
 
 
 
Rimbobullar.
Kalljästa och behöver bara jäsa en gång. I en slags wienerbröds kostym är de smältande goda.
 
 
 
Chokladsnittar.
Så lätta att baka och kräver inte långa stunder i solvarmt kök.
 
 
Blåbärspaj.
Älskar paj!!
 
 
 
I mitten på juli hade vi vänner från Luleå på besök. Är dålig på att använda min systemkamera i sommar. Bilderna som tas blir med en numera föråldrad mobil och är snabba, i färd mellan kök och matbord, ofta i motljus och glöms inte sällan bort att användas överhuvudtaget.
 
 
 
Jag har blivit en mästare på potatissallader av olika slag och innehåll.
Tycker det är en så smidig bjudmat som de flesta tycker om och kan äta. Och kan varieras in i det oändliga. Nedanstående potatissallad blev en matigare variant med varmrökt lax. Kall sås därtill och du är hemma.
 
 
 
Nedan en annan variant med rädisor, kapris och örter som jag plackat från trädgården.
Mums.
 
 
 
Vårt senaste besök från Helsingborg - mor och dotter - som gjorde Stockholm med omnejd.
Härligt att se er!
 
 
Som ni förstår är det fullt upp i sommaren och tiden framför datorn går åt till att söka bostad till sonen som kommit in på universitetet i Umeå. Hjälp!! Att hitta lämlig bostad där på kort tid verkar vara ett omöjligt uppdrag om du inte har mycket pengar och kan betala skyhöga priser för en liten etta.
Är det någon som läser här och har tips tar jag tacksamt emot!!
 
Förhoppningsvis löser det sig, men kan inte låta bli att oroa mig en smula. Att flytta långt hemifrån utan att känna en kotte, påbörja en utbildning och samtidigt inte ha ett boende är kanske inte den bästa starten.
 
För övrigt:
Känner mig lite trött. Huvudet går på högvarv samtidigt som kroppen är slö. Jag kopplar av med hundpromenader med airpods i öronen. Plöjer ljudböcker på löpande band och försvinner i väg i berättelser, dramatik och kärlek...haha! Tror dessa ljudbokspromenader har räddat upp en hel del, både för mig och andra.
Någon som har bra tips på bra ljudbok??
Jag är idel öra.
 
Om drygt en vecka tar jag klivet upp på bussen mot jobb och studier igen.
Andas. Sitt på bryggan. Doppa tårna. Känn sommarbrisen.
En liten stund till bara....
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben