Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Daimbiskvier! Recept och annat.

 
God kväll i stugorna!
 
Här sitter jag i min ensamhet i tisdagskvällen och njuter av lugnet som sprider sig i takt med att den lilla somnat i soffan bredvd mig. Det händer alltsom oftast att hon slocknar rakt upp och ner. Mitt i aktiviteten, som i kväll var att skriva önskelista inför sin stundande födelsedag. Det räknas dagar, kryssas i almanackan, planeras barnkalas och önskas prylar om vart annat. Det är spännande att snart fylla nio.
De tre stora befinner sig i stan, efter det att storasyster bjudit sina tre bröder på bio, som en födelsedagspresent. Ett trevligt tilltag även om jag alltid är orolig när de är ute och far på vägarna. En moders lott skulle jag tro.
 
 
Själv tänkte jag serva er med receptet på daimbiskvier som efterfrågats av en del. Det var dottern som letat upp receptet hos Jennys matblogg och ville jag skulle baka dem till söndagens kalas. Så gärna. Försvinnande goda vill jag lova med daimsmörkräm på mandelbotten överdragen med choklad.
 
 
 
Det här behöver du :

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.

Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).

Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

 
Nu ska jag gå och bädda till Emma, min stora, som sover över hemma ikväll efter en sen biokväll. Känns bra att ha alla fyra samlade tillsammans under samma tak. Lycka!
 
(Uppdatering: Fick nyss ett sms från den körande dottern om att de kommit fram utan skador eller annat tänkbart hemskt som kan uppkomma i min fantasi. Haha...hon känner mig minsann)
 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben