Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tar en minitrip till Karlskrona och Aspö.

 
Tog en tur i helgen, jag och maken, till Karlskrona och skärgården. Har tänkt så länge att jag skulle vilja besöka min ö, där jag tidigare hade sommarhus, Aspö. Ni som hängt med mig här länge vet ju att vi sålde sommarhuset vid seperationen. Det var med sorg i hjärtat då jag älskar ön.
 
Nåväl. Nu har jag tillgång till ett annat paradis i skärgården så jag ska inte klaga.
Håkan har aldrig varit på Aspö och jag ville gärna visa honom. I lördags morse körde vi till Karlskrona och tog färjan över till ön. Underbart!
 
 
 
 
Aspöfärjan. Det tar ca 25 minuter att ta sig ut med färjan till ön från Karlskrona.
 
 
 
Karlskrona skärgård är fantastisk.
 
 
Väl framme på ön, körde vi ner till Djupvik för att bada. 
 
 
 
Mitt "gamla" badställe var sig likt och det kändes både lite märkligt att vara tillbaks och samtidigt väldigt vant. Här är så fint!
 
Det bästa är egentligen att hyra cykel och upptäcka ön cyklandes men det får bli nästa gång.
Nu körde vi runt på öns slingrande lilla landsväg förbi skogsvägar, längs gärdsgårdar och trähus, små smultronställen och badplatser.
 
 
 
 
 
Tyvärr var ståtliga Kastellet stängt på grund av konkurs men istället fikade vi på ett helt nyöppnat kafe mitt på ön - Bryggans kafe - som ligger precis bakom öns enda matbutik.
 
Kändes fint att få göra ett återbeök på ön som under många år var mitt hem på sommaren. Så klart blandade känslor och många fina minnen som fladdrade förbi. 
 
 
 
Hade som sagt gärna hyrt en cykel och stannat längre men tillslut var det dags att ta färjan tillbaka och checka in på Drottninggatans vandrarhem där vi tillbringade natten. För övrigt ett fint vandrarhem där vi bodde i ett eget rum med sköna sängar och tv. Helt ok.
 
På kvällen gick vi en promenad i Karlskrona...
 
 
...coh käkade hamburgare och ceasarsallad på Stars.
 
 
Skål!
 
Vi satte oss nere i hamnen en stund och såg solen gå ner medan doften av cigarettrök blandade sig med doften av tvål, varm asfalt och hav. Måsarna seglade lågt över våra huvuden medan musiken från en bar studsade mellan höghusen.  Vi undvek folksamlingen vid hamnbarerna  och höll avstånd på kajen där båtfolk och ungdomar satt och njöt i kvällsbrisen.
 
 
 
 
En ljuvlig kväll.
 
 
 
Karlskrona och skärgården är värd ett besök. Kommer gärna tillbaka.
 
Innan vi lämnade stan under söndagen gjorde vi Coronahälsningar och korta besök i trädgården hos mina kusiner och fabror och faster. 
 
En härlig helgtur alltså som avslutades med i Sölvesborg med ytterligare stopp hos Håkans kusin och moster och morbror. Även här, bara var ett hej vid tomtgränsen, men  kändes värdefullt att få ses en stund.
 
Idag då?
 
Ganska semesterslöa...haha! Bakade scones i morse och njöt av en lugn frukost på hemmaplan. Har tvättat och dammsugat, handlat och varit nere vid bryggan och solat en stund. Skön och fin dag i lite mer vardagskostym. Sådana dagar behövs också.
 
Hur har ni det? Har du börjat semester eller jobbar du fortfarande? Ser att det är en del som kikar in här, men vet inte vem du är. Lämna gärna en kommentar och berätta så blir jag glad.
 
Kram från dig till mig.
 
Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben