Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Halloweenpimpade kanelbullar!

 
 
Phu! Första dagen på novemberlovet...eller...läslovet som det numera kallas. Har dock inte läst en enda rad - däremot flyttat runt en ansenlig mängd böcker i ivern göra en liten omfördelning av rummen. En yngre och en äldre i syskonskaran hade enats om att det var en bra ide. Den äldre sonen tyckte det var dags att han fick det största rummet och den yngre dottern tyckte detsamma (för ovanlighetens skull..haha!) Ett byte i alla vänskaplighet men som krävde en del möbelflyttande och allehanda löst liggande pinaler. Men nu är det gjort och jag har fördjupat mig i intensivt rensande och städande. Ganska nöjd med det tilltaget faktiskt.
 
Vad jag mer är nöjd med är dessa halloweeninspirerade kanelbullar vi bakade i helgen. Ojojoj....så gott! Kanelbullen - det absolut godaste bakverk what so ever! Jag använde mig av receptet i detta inlägg men degen fick sig en extra skjuts av två äggulor. Jag tycker den bästa vetebullsdegen är den med en fördeg som fått jäsa en god stund. Blir så mycket smakrikare bullar och minskar risken för överjäsning och ihopsjunkande bullar. Äggulorna gör degen blank och smidig! Vi gjorde kanelbullarna mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin och havremjölk som degvätska. Efter gräddningen pimpade jag dem med orange glasyr, rött strössel och lakritsflakes. Jajamen! Lite udda - men otroligt gott!
 
 
 
Igår fick bullarna följa med till Mölle där de avnjöts på klipporna i solen vid havet! Livsnjutning på hög nivå.
 
Nu ska jag avsluta detta inlägg med att önska er alla en fortsatt trevlig afton och en god natt. Dags för denna kropp att få sig en välförtjänt vila innan jag hoppar upp i morgon bitti för en morgonpromenad med Kerstin, som jag inte träffat på ett tag. 
Läslov alltså! Vilken bra uppfinning.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben