Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Snöyra och anti-stresstips!

 
 
Vacker vinterbild över viken och stranden där vi brukar bada om somrarna när vi är i skärgården och Stockholm. En övergiven segelbåt som frusit fast i isen och som påminner om en kommande sommar. 
Så vacker är dock inte vintern idag, då den snarare ser ut så här:
 
 
Bild: Google
 
 
 
Vit himmel. Vit mark. Vit luft.
 
Snön yr utanför mitt fönster och jag konstaterar med en suck att vintern kom till skåne till slut. Vilket alltid för med sig saker. Bussar står stilla. Lastbilar för tunga i backarna. Bilköer. Olyckor. Bla bla bla.
Jag kom fram till jobbet till slut i alla fall, vilket jag tackar för och hoppas jag kommer hem. Är teståkare på Skånetrafiken vilket innebär att jag fått möjligheten att åka gratis med buss och tåg i hela skåne i två veckor och låter därför bilen stå, till förmån för buss till jobb. Bra val, inte minst med tanke på vädret.
Och i morgon är det den första mars - första vårmånaden detta år - även om våren nu tycks dröja på sig.
Allting är lite upp och ner, med andra ord.
 
Att klaga på vädret är ju egentilgen ganska poänglöst då det inte leder någonvart ändå. Är tacksam för ljuset och solen som trots allt visar sig allt mer och skänker den där hoppfulla känslan om att våren och sommaren kommer såsmåningom.
 
 
För övrigt har jag inte mycket att tillägga. Mina onsdagsfunderingar rör sig mest kring vardagstrivialiteter. Men just här och just nu har jag det bra och försöker inte titta så mycket framåt eller bakåt. Det får bli mitt lilla anti-stresstips så här i snöyran. Vi är så duktiga på att leva i framtiden och i dåtiden att vi glömmer nuet.
 
Och just nu - i denna stund - mår jag bra. Har det bra. Och att vara närvarande i den känslan är gott.
Hoppas ni har densamma!
 
 Kram Cecce 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben