Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Konsten att städa! När sextio blir till trettio....

Jag och (en del av) mina klänningar!
 
 
Äntligen tog jag tag i det där överhängande garderobsrensarmonstret som liksom nafsat mig i nacken den senaste tiden.
 
Min frånvaro här i bloggsfären har således  berott på att jag de senaste eftermiddagarna helt enkelt ägnat mig åt att sortera kläder. Slänga kläder. Ge bort kläder. Tänkt sälja kläder. Ja, det senare har än så länge stannat vid en tanke, då jag inser att högen med sälja-kläder har växt sig två-stora-väskor-stor och att det åtagandet kommer att ta en hel del tid i anspråk. Men ändå.
Prydliga högar av kläder i olika slag och en numera behagligare garderob tillgodo!
 
Gårdagens chock inträffade då jag insåg att jag haft sextio klänningar hängande och liggandes i min garderob (som är ganska stor). Sextio!!!!
Klänningar är det plagg jag helst vistas i, så vetskapen att jag hade en del fanns, men kanske inte sååå många.
Målet att minska ner klänningsbeståndet till hälften lyckades jag med till slut, även om det krävdes en del vemodiga minuter till att inse att vi borde skiljas åt. Kanske någon annan kan få uppleva lika mycket kul i klänningen som jag gjort? Allså tackade jag för mig och tiden vi haft tillsammans och lät klänningen som jag gick mannekäng i på Burlövs Centrum, jeansklänningen jag köpte en sommardag i Kalmar, cafeklänningen som jag använde under juletid under trädgårdscafetiden, gå hädan. Tack! Tack!
Kvar är klänningarna som får mig att bli glad och som jag gärna tar på mig varje dag.
Och en del andra blusar, koftor, tröjor och jeans så klart. 
 
En av mina favoritklänningar - här tillsammans med Lisbeth som också är en klänningsfan.
 
 
Inspirationen till min garderobsrensning fick jag efter att ha läst boken Konsten att städa av Marie Kondo, en bok jag kan rekommendera varmt. En konst jag för övrigt försöker lära mig och som kommer att ta sin tid...haha!
 
Jag är på väg! Så här trettio klänningar senare.
 
 
Kram Cecce 
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben