Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en sundspärla och en torsdagsbubbla.

 
Nedslag i söndag. Helsingborgs hamn. Och det var sol och det var varmt som om sommaren inte var slut.
Jag och H landade på Dunkers Kulturhus efter cykeltur längs Helge å. Färdades från inland till kustland och konstaterade att skåne har många ansikten. Vackra ansikten. Ett av dessa - Helsingborg!
 
Vi satt där nere vid Norra Hamnen, med näsorna vända mot solen. Såg båtar och lyxfartyg som radats upp längs kaj och brygga och lät hungern stillas med god mat från Dunkers restaurang. Ja...livet alltså. Där och då perfekt.
 
Målet var en fotoutställning - Bending Reality av Erik Johansson! En magisk sådan och helt plötsligt befann vi oss mellan dröm och verklighet. Mellan obekant och verkligt. En surrealistisk lek i optiska dimensioner.
Helt klart värd att se om ni har möjlighet!
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon tog sig ett dopp i det blå....
Sommarens sista?
 
 
Med havet och stranden mitt i stan!
 
 
 
 
 
 
Hann inte skriva något här i går kväll. Bröt min kvällsrutin i att försök att somna tidigare än vanligt men lyckades föga. 
I min lilla stressbubbla. Barn som fyller år. Presenter som ska inköpas.Kalas som ska förberedas. Menyer planeras. Räkningar betalas. Tjat om glasögon. Tjat om läxor. Inneboende rädslor som begränsar allt kreativt tänkande. Små vardagsbekymmer som växer sig stora när tunnelseende infaller. 
Ja. Ja. ja.
Vi hamnar alla där emellanåt.
 
Idag är en annan dag och livet känns bättre efter sömn och kaffe och en slags betraktande utifrån där allt plötsligt känns trivialt. Ibland får man tvinga sig till rätt perspektiv och byta tunnelseende mot paraplyseende.
 
Vila i att allt ordnar sig.
 
 
 
Nu ska här bakas något som kan liknas vid en tårta.
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben