Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Njutbart inomhus. Regnsmatter och cheesecake med äpplen.

 
 
 
Naturen alltså. Just nu har den bestämt sig för att låta att låta himlen öppna sig och låta regnet vräka ner över området där jag bor. Vaknade av smatter och blixtrar och dovt mullrande. Ett ganska mysigt uppvaknande trots allt. Vi tänder ljus och bäddar in oss i filtar framför tv4:s nyhetsmorgon och kollar på när Caroline Ahlkvist (vinnare av Hela Sverige Bakar 2013) spritsar chokladrosor på den grandiosa tårta (med lakrits!!!) hon ämnar servera gästerna. Gillar denna kvinna som jag haft möjlighet att träffa personligen. En härlig, genuin och varm person som dessutom är en fantastisk bagerska.
 
Gällande väderläget ser det ut som om regnet kommer ställa till en hel del på vägarna här i sydvästskåne. Ta det försiktigt alla ni som ska ut och köra. Själv ska jag försöka hålla mig inomhus, så när på en storhandling och ett besök under eftermiddagen på Frikis Juniorpass med Lillan.
 
 
 
Och så ska vi fortsätta smaska i oss av denna cheesekake med äpplen, pecan och valnötter och kolasås som jag bakade i går. Oemotståndlig! (Receptet kommer så klart)
 
 
 
Ja, nog känns det som om hösten har börjat göra sitt intrång så smått. Ser lite framemot allt som den har att erbjuda. Tystnaden som sprider sig när folk boar in sig. Tända lampor i fönsterkarmar. Fladrande ljus. Doften av äppelpaj. Människor i arbete. Rutiner. Mjuka steg på lövfyllda stigar.
Sådana saker.
 
Nu ska jag låta min Magic Bullet köra sig varm med en uppfriskansde förmiddagssmoothie. Mycket blåbär lär det bli. Ahhh...det är gott med söndag.
 
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben