Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bjuder på rabarberrutor med kardemummamaräng!

 
Grattis alla mammor!

Hittade en bortglömd favorit i receptsamlingen när jag botaniserade inspiration inför studentfirandet som kommer att hållas i detta hus om någon vecka. Rabarberrutor med kardemummamaräng - ingen tårta - men nog så goda att bjuda på en dag som denna. Tyvärr har jag ingen möjlighet att åka hem till min egen mor idag, men hade gärna bjudit henne på dessa godingar om jag haft tillfälle. Vi hade lite morsdagsfirande förra veckan då vi festade på citronprinsess och det spelar ju egentligen ingen roll vilken dag på året man uppmärksammar sina nära och kära. Sådant är inte förunnat en viss dag om året. Om ni frågar mig kan man gott fira sina mammor året om.
 
Såg den här lilla dikten som Marika skrivit på facebook och tycker den är så fin och får sammanfatta det jag själv känner inför kära mor:
 
Då mammorna kom till
var tanken ganska klar
en mamma har nåt i sig
som ingen annan har.
Hon ger dig all sin omsorg
försöker att förstå
i alla livets väder
hon är att lita på.
Grattis lilla mor!
 
 
Klicka på länken så kommer ni till receptet!
 
Solen försöker bryta sig genom gråtunga moln och lyckas väl sådär. Med tolv grader utanför husknuten känns det som om vädergudarna sänder en repris på aprilvädret detta år, men om man får tro vädrlektsrapportören på tvrutan framför mig är värmen på väg framåt nästa helg. Ser fram emot det!
 
Idag då? Här ska det bakas pizzabullar som Lillan beställt inför skåneresan med klassen nästa vecka, en runda till matbutiken för storhandling står också på söndagsschemat och en del uppdrag här vid datorn ska utföras.
 
Önskar er alla en riktigt fin morsdag!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben