Nästan som förr om åren.
Kan ju inte skryta med så mycket bakverk och recept här på bloggen numera, men härom dagen ställde 15-åringen till med kakbak av stora mått. Köksbänken såg ut som förr om åren med vitt mjöldamm all over the place, bakredskap, skålar och strössel. Härligt!
Jag drogs med i bakyran och vi hade trevliga och inte minst goda timmar tillsammans.
Dottern har begravt sig i avsnitt av Hela Sverige Bakar och hittat recept på bland annat dessa kanelbullekakor som Margaux och hennes mamma bakade. Lite småpilligt att rulla degen men försvinnande goda blev de. En annorlunda småkaka med tydlig kanelbullesmak som jag kommer baka igen.
Receptet kommer här för den som vill prova:
Deg:
200 g vetemjöl
25 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g neutral olja
40 g ljus sirap
30 g vatten
25 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g neutral olja
40 g ljus sirap
30 g vatten
Fyllning:
malen kanel
strösocker
strösocker
Topping:
ägg, uppvispat
pärlsocker
pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser med gaffel.
Tillsätt olja och sirap och rör ihop. Avsluta med att tillsätta vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Dra bort det översta papperet. Strö över kanel och socker.
Rulla ihop degen från långsidan. Skär försiktigt i 8 mm tjocka bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Blanda ihop alla torra ingredienser med gaffel.
Tillsätt olja och sirap och rör ihop. Avsluta med att tillsätta vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Dra bort det översta papperet. Strö över kanel och socker.
Rulla ihop degen från långsidan. Skär försiktigt i 8 mm tjocka bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Kanelbullekakorna gav smak på riktiga bullar, men dock inte vanliga kanelbullar, utan kladdkakebullar.
Hm, inte utan att jag med viss tveksamhet såg dotterna röra i hop både bulldeg och kladdkakesmet. Två bakverk i ett liksom.
Tja...de blev faktiskt inte så tokiga och jag får ge dottern en guldstjärna för att hon lyckades så bra.
Recptet är Camilla Hamids och ni hittar receptet här.
Idag har det dock vankats andra bullar. Mors dag har firats i trädgård och uterum i mitt föräldrarhem med tårtor, bullar och kakor. Vädret visade sig från sin bästa sida med nästan 20 graders värme och strålande sol. Grattis alla fantastiska mammor!
Mina två systrar med familjer fikade med mormor och morfar och senare gick fika över till grillad korv.
En härlig eftermiddag!
Jag hade bakat en vaniljmoussetårta med passionsfruktscurd som blev riktigt god.
Som vanligt när det vankas fika hor mormor och morfar var kakfaten fyllda med diverse godsaker. I dag hade vi bidragit med olika bakverk med bullar, rabarber/jordgubbspaj, jordgubbstårta och chokladkakor.
Jag passade på att få lite hjälp och synpunkter från systrarna på min arbetsansökan som jag just nu håller på att knåpa ihop inför ansökningar inför nytt jobb inom grundskoleförvaltningen i Stockholm. Känns lite läskigt då jag inte känner till skolområdena alls. Förmodar det kommer ordna sig till slut, men ändå. Vill ju helst arbeta med elever med problematisk skolfrånvaro, som jag gör nu, men än så länge har jag inte hittat av jag söker.
Ska ju fortsätta med mina studier till specialpedagog till hösten också.
På tal om studier är jag snart klar med min sista inlämningsrapport. Ska bli sååå skönt när jag är färdig och kan njuta av att klarat av mina första trettio högskolepoäng på programmet. Vilket läsår det varit. Phu! Är så tacksam för att jag rott projektet jobba-fulltid-och-studera-på-halvtid i hamn.
Det har varit tufft med det har gått bra.
Nog med skryt.
Nu ska denna kvinna, mamma och arbetstagare hoppa i säng. Tre veckor kvar innan jag kan titulera mig sommarlovsledig på riktigt och kan vara uppe huuur länge jag vill.
Längtar.
Kram Cecce