Akta soptunnan! 31 mars
Ingen påsk utan kycklingar och påskris!
Onsdag!
Vilket betyder soptömning!
Sedan kommunens nya sophanteringssystem
infördes innehåller vår soptunna fyra fack.
Här sopsorteras det minsann.
Plast, papper, konserver och matavfall har alla sin egen plats
i soptunnan numera.
Min stora skräck sedan sopsorteringens födelse
är att jag ska backa på soptunnan, som fint
rullas ut av Superman på gatan varje onsdag.
Kan se mej själv bland mjölkpaket
kaffesump och plastavskräde som ligger utspridd
och dekorerar vår lilla gata.
Kan också höra granngubbarnas tankar,
något i stil med - fruntimmer!!
I morse var jag trött.
Kunde dock inte låta min vän crosstrainern vara
utan mitt sällskap denna morgon, utan satte mej
i bilen.
Backade!
Pang!
Mina värsta farhågor besannades.
Ja...ni förstår resten!
Varför placerar man soptunnan bakom bilen???
Tackar gud för att det var tidigt på morgonen....
Grillad fläskfile....
Gårdagskvällen var lika trevlig som förväntat.
Supergrillmästare M bjöd på årets första
grillade fläskfile!
Ah..så gott!
Potatissallad, sallad och olika såser därtill
gjorde middagen fulländad.
Min cheesecake blev inte heller så tokig.
En enkel variant av cheesecake som jag tänkte dela
med mej receptet på.
Perfekt och enkel påsktårta nu till påsk.
Cheesecake
3 äggvitor
2-3 äggulor
80-100 g philadelphiaost
1 1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
Ca 8 digestivekex
Rör i hop äggulor, osten och sockret.
Vispa grädden ganska hårt och rör ned i smeten.
Vispa äggvitorna hårt och rör ner.
Smula digestivekex i en form m. löstagbar kant eller
i en pajform så det täcker. (Jag brukar lägga kexen i en plastpåse
och krossa kexen genom att kavla på påsen med
en brödkavel).
Häll på smeten.
Lägg in i frysen ca 7 timmar.
Ta fram den 15-20 min innan servering.
Jag brukar dekorera med bär efter säsong.
Hallon, blåbär eller färska jordgubbar går bra.
Denna gången använde jag konserverade persikor som
jag skar i klyftor. Likaså tog jag chokladägg och lite
rosa strössel så det blev lite påskigt.
Släpp lös fantasin!
I morgon tänkte jag bjuda på receptet på min klassiska äggalåda
som är ett stående inslag här hemma på påskbordet.
Tjingeling! Nu ska här rullas köttbullar!
Grillade filén ser aptitlig ut, längtar efter grillsäsongen, men gör en cheescake till påsk istället, tack för receptet.Glad Påsk, kram Milla
Jag är sååå sugen på grillat!!
Jag förstår dig, jäkla soptunna! :)
Du har fått ett jobberbjudande du inte vill ha men ändå har fått på din mejl... kolla så hemskt det låter och faktiskt är...ibland ;)
Påskkraaaaaaaam
tack för tipset
Den såg himla god ut.Den får det nog bli till påskafton.=)
Kram
Så gott det lät med grillad fläskfile, längtar tills grillen plockas fram här också, och din tårta ser ju bara så smaskig ut!!! Måste prova att göra den någon dag!
Ha det gott vännen
Kramar Bella
Ooops, vad gjorde soptunnan där.... min stora fasa är att köra in i något överhuvudtaget, har aldrig hänt, peppar, peppar. (Imorgon får vi vår nya bil, kanske sker då, nej fy får vi verkligen inte hoppas)
Äggakaka lät spännande. Min specialitet på påskbordet är västerbottenostpaj med löjrom, mmmm så smarrigt :)
Ha det gott!
Kram
Haha vad söt du är. inte så kreativ tycker jag men man får ta vad man har för att göra barna nöjda :-)
Typiskt med soptunnan, bara för att få känna att man lever liksom hahah!
Kram
Kram
Tror faktiskt jag ska göra den där cheesecaken till vår årliga påskmiddag med släkten. Vem vet, det kanske blir den där äggalådan också. Kul med nya saker.
Ha det bra/kram
Jo vi hade trevligt på Klitterhus ikväll!
Kramen
Ja...dessa soptunnor!!
Jag vet av erfarenhet att det är inte roligt att dom står precis där man ska köra.
Dumma soptunnor som inte har vett att flytta på sig ;)
Ha en bra dag och kram på dig!
Glad Påsk!
hur gick det med bilen
kramar
Kramiz /Agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/