Havrekakor med kola

Lite roliga blev de allt. De här kakorna.
Efter en inspirationsrunda i min nyinköpta cupcakesbok fick jag iden att hotta upp
mina sedvanliga havrekakor med att helt enkelt placera en kola på toppen
strax före gräddningens slut.
Voila! En spröd liten kaka fick ett segt kolaöverdrag. Fiffigt så det förslår.

Min förtjusnng i lakrits tog överhanden även här.
Tänkte att det kunde bli en spännande smakkombination med lakrits i havren.
Mums! Så njutbart.

Receptet på havrekakor hittar ni här.
Placera en kola, jag använde Hemkola men Rollokola fungerar också, överst på
kakan då fem minuter återstår av gräddnngstiden.
Därefter låter ni kolan smälta med i ugnen till lagom smältgrad, dvs när den börjar
rinna lite längs kak-kanten.
Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna.

Dessa kakor, som inte redan är uppätna, får följa med till påskfirandet i Göteborg.
Det är nämligen min uppgift att förse släkten med kakor och bröd i påsk.
En uppgift jag inte gråter över.
Så mina vänner.
Hem och baka nu!
Kram
C
Men hur FARAO kan du vara så SMAL och SNYGG - med alla dom där godsakerna du lagar?!!
Livet är bra orättvist!!
Livet är bra orättvist!!
Vilket bra förslag :-) Låter nycket mycket smaskigt :-)
Ha en fin kväll!
Kram
Ha en fin kväll!
Kram
Y
Gottegris!! :)
Mmmm det såg inte dumt ut=D Vad påhittig du är!
Kram
Kram
Toppenförslag att det är du som ska förse släkten med bakverk, de hade inte kunnat valt bättre bagare;))
Kakorna ser ju oförskämt goda ut....helt plötsligt så tror jag att jag måste kila ner o hämta en salt-lakritsgroda;))
kramizzzzz
Kakorna ser ju oförskämt goda ut....helt plötsligt så tror jag att jag måste kila ner o hämta en salt-lakritsgroda;))
kramizzzzz
Hoppas ni får det mysigt i Göteborg.
Kram