Polkabräck

Jag har delat med mig av detta julgodis tidigare här på bloggen, men eftersom jag
under året fått en hel del nya läsare vll jag ändå delge detta fabulöst goda
recept på polkabräck som jag gjorde till gårdagens skolavslutning.
Och det är lika barnsligt enkelt att göra som det är barnsligt gott.
Bara att smälta mörk choklad, smälta vit choklad och strö över krossad polkagris.
Perfekt om man vill ha ett snabbgjort godis att ta med på julfesten.

Gör så här:
Smält mörk choklad (jag brukar använda 200 g mörk kvalitetschoklad 70%)
som du sedan låter stelna på en välsmord plåt. Pakplåtspapper går också bra.
Smält lika mängd vit choklad och häll över, ovanpå den
stelnade mörka chokladen.
Hacka polkagrisar i en mortel och strö över chokladen.
Låt stelna och skär (bräck) sedan i lagom stora bitar.
Förvara i kylskåp!
Smält lika mängd vit choklad och häll över, ovanpå den
stelnade mörka chokladen.
Hacka polkagrisar i en mortel och strö över chokladen.
Låt stelna och skär (bräck) sedan i lagom stora bitar.
Förvara i kylskåp!

Lycka till!
Kram
C



