

Biskvier med blåbärssmörkräm
Bottnar
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
Blåbärssmörkräm
200 g osaltat, rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor, rumsvarma
2 dl frysta och tinade blåbär ej avrunna utan använd även saften som bildas när blåbären tinar.
Topping
ca 300 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ blandningen i kylen i ca 20 min så smeten blir fast i konsistensen
- Spritsa eller klicka ut 20 rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen tills de är gyllene i färgen, ca 12 min. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika. Låt kakorna svalna.
- Gör smörkrämen under tiden. Det är mycket viktigt att alla ingredienserna är rumstempererade och rörs ihop för hand. Även de tinade blåbären. Om råvarorna är för kalla skär sig smörkrämen. Rör ihop blåbärssmöret till en jämn smet. Det tar en liten stund, ha tålamod! Om det är svårt att få ihop smörkrämen, sätt skålen med smörkrämen 2-3 sek i mikron och rör igen.
- Fördela smörkrämen på den platta sidan/botten av biskvin i form av en liten topp. Ställ åt sidan i kylen tills smörkrämen har stelnat.
- Smält chokladen över vattenbad och doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad. Låt biskvierna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara dem kallt.

Ooooo...**mumms**
Jag tar ett "bett" & säger 1000-Tack för Receptet!
Ha en fin kväll/Kram
Åh får genast lust att experimentera med ditt recept :) ska prova att baka en sundare biskvi ... Lagom storlek du gjort med!!!
Kram
Jag älskar att baka beskvier. den här varianten måste jag bara testa - för blåbär gillar jag.
Kramiz
Åh så smaskigt det låter. Jag mixtrade även jag med ett recept här-om-dagen. Kladdkaka/brownie med after eight.
Den blev kanon!
Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om du skulle bli sugen:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/september/real-life-mysstallen.html
Skoja med mig *slickar mig runt munnen*
Lägg inte upp sådana här saker så här dags... affären är ju stängd i byn....
*Ler* Ser riktigt smarriga ut :)
Kram fina du!
Mmmm... Så gott det ser ut, som vanligt :) Jag hoppas så att du en dag får öppna ditt eget café!!
Kraaam Bella
Mmm vad gott det ser ut! Dotter här hemma skulle visst baka såna till helgen..vilken tur jag har =D
Kram

7