


3 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8-10 plommon
1 msk strösocker,
1 msk vaniljsocker
Ca 1-2 msk lakritspulver,
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
Blanda mjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten.
Slå den i välsmord, bröad form.
Skala och kärna ur plommonen. Dela i bitar. Vänd bitarna i socker och lakritspulver.
Tryck ner plommonbitarna i smeten och strö lite socker och lakritspulver över.
Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
Låt den svalen stund. Pudra med lite florsocker innan servering och strö på lite extra lakritspulver (om man så vill).
Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.

Åh jag är precis likadan vännen! Hatar att göra barnen besvikna så jag faller ofta för deras gråt eller ledsna miner. Men vi är ju inte mer än mänskliga eller hur finaste? KRAM
Ser ju jättegott ut och efter att ha läst kommenterar från dem som smakat så tror jag dem också.
Ska kika runt lite mer i din blogg.
Oj, det är visst min dotter som påverkat sin kusin! De var bägge med till affären och fick springa rundan tillsammans sist R var hos oss :)
Låter riktigt gottit & sååå fina kakburkar du har :)
/Kramar Annmi

4