Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Blondies med rabarberfyllning och lakritsströssel.

 
Bakade en ny sorts rabarberkaka igår som jag fick tips av från Ann-Louise som sett receptet i Aftonbladet, bakad av Kristina Eriksson. Den lät spännande i sin klädnad av blondie (en vit brownie) fylld med rabarber, philadelphiaost och vit choklad. Måste provas så klart. Jag kunde dock inte hålla mig från att krydda rabarberfyllningen med en gnutta (läs ganska mycket) lakritspulver. Lakrits och rabarber är en utmärkt kombination må ni tro.
 
 Assistent: Ankarsrum
 
 
 
Här kommer receptet::
 
Rabarberfyllning:
150 g rabarber
1 msk vatten
½ dl socker
200 g philadelphiaost
2 äggulor
( 2 tsk, eller efter smak, lakritspulver) Om man vill.
 
Blondiekaka:
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
100 g vit choklad

Garnering:
100 g vit choklad
4 msk vispgrädde
Citronmeliss eller mynta
 
Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och ½ dl socker tills de är mjuka, de tar 10-15 minuter. 
Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt dem koka ytterligare en stund. Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.

Smält smör i en kastrull. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och smält matfett. Hacka den vita chokladen grovt.

Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform ca 20x25 cm. Bred ut rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten.
Avsluta med att strö över chokladen.

Grädda kakan i 150 grader i 40 minuter. Kakan ska vara lite lös.
Låt kakan svalna ordentligt.
 
 
Skärbräda: Zassenhaus     Kniv: Global   (Finns i Önskabutikerna)
 
 
 Slickepot/sked: Joseph Joseph (Finns hos Önska)
 
 
 
 Idag får kakan följa med mig på tåget för att bjudas på vid ankomst! Ett gäng kakglada vänner väntar. Förhoppningsvis även solen, då väderläget här längst i söder knappt kan kallas sommar.
Tänkte garnera kakan, efter att den skurits i rutor med en klick vispgrädde, jordgubbar och lite lakritsgranulat på toppen. Kan bara inte bli fel!
 
 
 
Så.
Mot solen och vännerna.
Här ska planeras bröllop, övas sånger, ätas rabarberblondies och en del annat kul.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Sååå gottit & va mysigt att planera Bröllop hihi
/Kramar Annmi

Pst...Har mailat dig,hoppas det kom fram för det trasslade lite!
Kommentar postad
Jag kommer ju inte att göra annat när jag flyttat än att prova allt gott du lägger upp här :)
Nog smart med lite lakristpulver, vit choklad har ju en tendens att bli ganska sött.
Kommentar postad
Det låter spännande....Kram Anette
Kommentar postad
Det ska jag ta och testa!! Du har iallafall hittat en ny följare :) hehe

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben