Maränger på äggula.


Ja. Jag vet!
Jag är hopplös när det gäller att komma i säng och idka viktig sömn. Har så mycket jag vill göra. Inte måste. Men vill! Alltså bakar jag på kvällarna. Bloggar på nätterna och däremellan allt det där jag vill göra för att vardagslivet ska flyta på.
Ett dilemma alltså. Sova eller göra?
I alla fall. Medan jag roar mig med Susanne i eftermiddag och kväll ska ni få recept på mer maränger.
Och det här är smart: Maränger på äggula! Visste ni att det fanns? Smakar som skånsk spättkaka ungefär, fast sprödare och är perfekt att baka när man får äggulor över. Varför inte när man ändå gör maräng på äggvita?
Sött, men gott!

3 äggulor
1 msk vatten
4 dl florsocker
1/4 tsk hjorthornsalt
1 tsk vaniljsocker
1. Värm ugnen till 15o grader.
2. Rör äggulorna och vattnet.
3. Tillsätt florsockret och vispa kraftigt tills smeten är tjock, ljus och porös.
4. Tillsätt hjorthornsaltet och vaniljsockret, blanda väl.
5. Klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, det blir ca 25 kakor.
6. Garnera eventuellt med silverkulor, nonstop, strössel eller något annat.
7. Grädda i ca 10 minuter.
Servera gärna till glass!
Önskar er alla en härlig torsdag!
Kram Cecce
Mmmm mumms för maränger,men hde aldrig hört talas om att göra på ägggulan :)
Ha en fin dag/Kram Annmi
Ha en fin dag/Kram Annmi
Åh vad bra recept!
Vad fina de är! Spättekaka är jättegott tycker jag, var hur länge som helst jag åt det.
Visst är det svårt att få tiden att räcka till, till allt man vill göra. Men tur ändå att man vill göra saker :-).
Kram Malin
Visst är det svårt att få tiden att räcka till, till allt man vill göra. Men tur ändå att man vill göra saker :-).
Kram Malin
De ser jätte goda ut. Hur orkar du? Ändå så skärpt på dagarna. Du borde vara super trött. Ha en fin kväll / natt. Kram Anette
Typiskt nog så sitter jag här med ett gäng äggvitor efter att mannen gjort creme caramel igår av gulorna. Haha!