




120 g rumstempererat smör
180 g vetemjöl (3 dl)
60 g florsocker (1 dl)
20 g äggula (1)
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg. Låt vila i kylen.
Mazarinfyllning
190 g mandelmassa
1 g pepparkakskrydda (1/2 tsk)
1 g kanel (1/2 tsk)
80 g rumstempererat smör
50 g ägg (1)
50 g äggula (3)
Riv mandelmassan och lägg den i en bunke.Tillsätt kryddor och rör ner smöret lite i taget. Blanda i omgångar ner ägg och äggula tills det blir en slät massa.
Äppelfyllning
4 äpplen
4 g kanel (2 tsk)
3 g pepparkakskrydda (knappt 1/2 msk)
50 g flisad sötmandel (3⁄4 dl)
50 g flytande honung (2 msk)
40 g råströsocker (1⁄2 dl)
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med resten av ingredienserna.
Havrecrumble
50 g strösocker (1⁄2 dl)
90 g vetemjöl (11⁄2 dl)
20 g havregryn (1⁄2 dl)
2 g bakpulver (1⁄2 tsk)
60 g rumstempererat smör
Havrecrumble: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
Sätt ugnen på 180 grader. Fördela mazarinfyllningen och därefter äppelfyllningen jämnt i pajformen. Strö smuldegen över och grädda i mitten av ugnen i 30-35 min. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen.

.
Åhhhh, SÅ gott!!! Måste bara...! :)
Sååå mummsigt <3
Ha en underbar Söndag/Kram Annmi
Låter som en lyxig god paj :)
Här är frosten redan, men dock ingen snö ännu.
Hoppas du haft en skön söndag!
Kram
Det låter jätte gott med äpple och pepparkaka, jag har aldrig provat men det låter gott. Kram Anette
MMmmm, fillesmaskens. vinterdäck på här med idag, känns bra
Men mmmmm vilken ljuvlig lyxpaj, måste testas. Kramisar Tina

6