Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Spröda drömmar med rice crispies och choklad i en glömd folkrörelse.

 
Jag älskar bakböcker.
Och jag har ganska många! De är en riktig inspirationskälla att sitta och bläddra i och samtidigt hänföras över vilken uppsjö av olika sammansättningar av recept det finns.Jag kan omöjligt bläddra utan att det kliar i bakfingrarna och kaksuget sätter in.
 
Boken Kyrkkaffe har jag fått av moster Lena. En fantastisk bakbok med massor av inspirerande recept och inte minst variationsrika. Här ges även en hel del tips på gluten och mjölkfria kakor och alternativ på sötningsmedel.
Det finns mycket bakkunskap hos tanterna (och farbröderna för den delen) ute i Sverieges olika församlingar där kyrkkaffet har sin givna plats, En glömd folkrörelse månne? Ett frivillighetsarbete icke värt att förringa då de söndag efter söndag står redo med kakfaten och nybryggt kaffe när sista tonerna från slutpsalmen klingat ut.
 
Boken innehåller även en del berättelser och anektdoter på temat kaffe och kakor. En bit svensk historia alltså.
Jag gillar´t!
 
 
 
I boken hittade jag ett spännande recept på drömmar med cornflakes som jag kände måste prövas. I avsaknad från vanliga cornflakes tog jag rice crispies (Kellogs) i stället vilket var ett lyckokast. Spröda drömmar med lite crunch och med smak av choklad gjorde både mig resten av familjen till kakmonster för en kväll.
 
Här är receptet:
 
Drömmar med rice crispies och choklad.
 
ugn: 175 grader
 
100 g smör
2 dl socker
1 dl matolja
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
2 dl rice crispies
50 g blockchoklad
 
Rör socker och smör pösigt och blanda i matoljan. Rör ner resten av ingredienserna och till sist den hackade blockchokladen. Rulla till små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 175 grader i 13-15 minuter.
 
 
 
 
Ät och bara njut av allt det spröda!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Eller så gör man som mig o kikar in till dig som är som den finaste bakboken och som alltid bjuder på de läckraste o godaste bakverken. Som idag mumsiga drömmar som jag måste testa till killarna. Kramisar Tina
Kommentar postad
Bara av att läsa din rubrik så vattnas det i munnen. Det låter jätte gott. Kram Anette
Kommentar postad
Det lät som goda kakor! :-P

Nu kan jag tipsa dottern om att Barda-avsnittet på fredag är riktigt actionfyllt och självklart står min karaktär Dräparen mitt i all action. :-)
y
Kommentar postad
Mmmmmmm!! :) :)
Kommentar postad
Kakorna ser smaskiga ut!
Anonym
Kommentar postad
Kan man ta nutella i stället för blockchoklad?
Svar: Blir nog en annan typ av kaka men prova! Med nutella blir det nog en annan konsistens på kakan skulle jag tro.
cecce
Ingrid
Kommentar postad
Den boken har jag också, väldigt trevlig.
Hur många kakor blir det per sats?

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben