Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När en dröm blir sann! Boken om Militta.

 
God morgon!
Så har vi vaknat upp till en ny strålande vårdag. Lite extra strålar ger det faktum att vi fått tillbaks vårt Teliabredband som varit helt urkopplat i hela kommunen sedan i går eftermiddag, dvs ingen tv, inga datorer och ingen telefon som fungerat i detta hus. Ja..ni kan själv räkna ut den frustration som spreds sig i leden efter bara någon timme i huset....
 
Jag och Rebecka åkte dock från frustrationen framåt kvällen för att vara med om Malin-Fnulan och Therese release av sin första bok, Militta! En fantastiskt fin barnbok som riktar sig till barn i åldrarna 2-8 år. Hela boken är skriven på rim och det gömmer sig många pedagogiska poänger bakom både text och bild. Genialt!
Och ni skulle se bilderna! Otroligt fina illustrationer av duktiga Therese som understyker texten och berättelsen om häxan Militta alldeles förträffligt. Jag är så imponerad av dessa kvinnor!
 
 
 
Milittas lilla följeslagare - katten var på plats!
 
 
Likaså dessa små skönheter!
 
 
 
Therese och Malin hade dessutom bakat. Bullarna och tårtan alltså! Cafe´klass på dem.
 
 
 
 
Åkte från tillställningen med varmt hjärta och en slags stolthet över Malin som jag vet haft denna bok som en av sina stora drömmar. Att se en dröm förverkligas efter hårt arbete är stort, och inte minst inspirerande. Vilken kraft, styrka och målmedvetenhet som ligger bakom. Och jag tänker att det går!  Man kan allt man vill. Vi kan så mycket mer än vi tror och det är egentligen slöseri med tid att inte utnyttja de talanger vi alla bär omkring på. De två orden "Jag kan" betyder mer än all samlad IQ som finns.
 
 
Rebecca och jag avslutade kvällen med att ligga och läsa ur boken och förundras över den lilla häxan Milittas framfart i jakten på de blå kullarna som slutar lyckligt vid resans slut. En värdig avslutning på en fin kväll.
 
Grattis Malin! Grattis Therese! All lycka!
 
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Vad roligt att hennes dröm blev verklighet :-)
Kul att vara med & dela din väns stora dag :-)

Kan tänka mig att det var en hemsk frustration igår när inte tekniken fungerade ;-)

Ha en riktigt fin dag!
kram
Kommentar postad
~ Underbart ~
/Kram
Kommentar postad
Föresten...Vart finns den fina boken om Militta att köpa?
/Kram ♡ …
Tessan
Kommentar postad
Hej igen,
Och tack för Dina fina ord om oss och lilla Militta!
Ha det gott!
Kommentar postad
En sån fantastisk känsla det måste vara att få ge ut sin egen bok. Kram.
Kommentar postad
Så härligt. Hembakad gofika smakar bäst!!! Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben