Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Cakepops med polkagrisströssel.

 
Cakepops - eller kaka på pinne, som vi säger på svenska. Älskad av barn och en rolig detalj på kakbuffeén eller som efterrätt efter en god middag. Ja möjligheterna är många liksom recept och utförande. Numera kan man servera det mesta på pinnar: bullar, pajer eller varför inte en cheesecake, Jojomen, jag kikade nyss in till Madebymary som hade ett recept just på detta. Kul inslag på nyårsafton måhända, med lite glitterströssel på, tänker jag genast. Hm...vi får se vad det blir när vi kommer så långt.
 
Nu tänkte jag däremot att jag skulle delge er receptet på dessa chokladpops med polkagrisströssel. Hade dem med mig till julmarkaden i lördags där de försvann i små munnar ganska snabbt. Skulle tro att de kommer finnas med på trädgårdscafeet nu när vi öppnar till Lucia.
 
Cakepops behöver inte vara så krångligt att göra. Denna gången mixade jag Ballerina chokladkex med philadelphiaost och doppade dem i mörk choklad efter det att de satts på vita pinnar inköpta på Panduro Hobby. Till sist toppade jag med krossade polkagrisar innan chokladen hann stelna. Denna gången tempererade jag chokladen. På så sätt blir ytan lite blankare och håller bättre i rumstemperatur. Men det går bra utan temperering också.
 
 

Cakepops

1 pkt ballerinakakor (ca 175g)

50g philadelphiaost eller annan cream cheese (vill du ha kladdigare bollar, tillsätt 25 g extra creme cheese)

 Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg. Blanda ner cream cheese och rör om tills allt är blandat. Rulla sedan bollar o dekorera.
 
Bra tips när man gör cakepops:
 
Gör inte bollarna för stora och tunga, då är risken nämligen större att de går sönder och trillar av pinnarna.
 
Sätt gärna dina cakepops-bollar i kylen en stund innan du sätter dem på pinne. Kalla bollar är lättare att arbeta med.
 
Doppa pinnen i smält choklad innan du sätter ner dem i bollarna. Då fäster de bättre och minskar risken för att bollarna trillar av. Låt stelna en stund innan du doppar hela chokladbollen i choklad
 
Tillsätt gärna lite kokosolja eller rapsolja i den smälta chokladen.
 
När du doppat bollarna i choklad, låt dem rinna av i ett glass som du fyllt med strösocker. Där står de stadigt och ramlar inte på varandra lika lätt som i ett glas utan socker. Jag använder även min cakepopsform från Lékué som torkställning.
 
 
 
 
 
Lycka till!
 
Så blev det onsdag eftermiddag och mörkret smyger på mellan huskropparna. Är glad att jag fick upp alla adventsstakar och stjärnor i går. Det lättar upp en del i alla fall.
 
Fick tyvärr ett tråkigt besked idag. En kär kollega måste lämna oss för vidare arbete någon annanstans. Känns riktigt trist, men som för många andra organisationer, arbetsplatser och företag är det pengarna som styr. Önskar det inte vore så....
 
Sköt om er.
Kram Cecce
 
 
 
 
 
 
Kommentar postad
Gottit & så vackra foton ♡ ....

/Kram
Kommentar postad
Ser supersmarriga ut!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben