Årets första semlor!
Fredag!
Alltid lika skönt!
Och idag ska jag baka årets första semlor. Inte så pjåkigt. Det lär bli både vetemjölsbaserade och glutenfria.
En god semla ska innehålla mycket vispgrädde och god mandelfyllning och avnjutas långsamt om du frågar mig. Huruvida den ska bakas med hjorthornssalt eller inte tvistar de lärda. Jag brukar låta degen jäsa länge, vilket brukar ge höga och luftiga bullar.
Och sen trotsar vi ett begynnande snöoväder och beger oss ut i fredagsvimlet för en välbehövlig afterwork. Ett sant nöje med de bästa! Inget oväder i världen kan stoppa det minsann.
En bra fredag väntar alltså!
Vad ska du göra?
Kram Cecce
Beatrice Rudberg
I dag blir det skola, sen ta hand om mig själv ett tag innan jag börjar färden hemåt för en helg ensam med pappa:) Hoppas du får en bra fredag och helg! Kram
Semlor är goda nästan hur som helst tycker jag. Bullen är viktig för är inte den god då är det inget bra. Bullen som man kan äta både med go grädde, smör och ost eller bara rakt upp och ner som den är. Älskar goa bullar. Ha en trevlig kväll med AW. Kram Anette
Så gott det är med semlor!
Men åhhhh....nu är det tredje bloggen på raken jag läser som frestar med semlor...
Ha nu en fin kväll!
Kram
Ha nu en fin kväll!
Kram
Mums vad gott kram Diana