Minimuffins med toffifee!

Jag bakar hela dagarna bokstavligen. Denna sommar slår jag rekord i antalet producerade kakor per dag. Jag bakar från 06.30 till 21.00, tårtor och pajer och muffins och kakor. Om jag tröttnar? Knappast! Och just nu måste arbetsfördelningen se ut så om verksamheten ska gå runt då vi har långt fler besökare än vad vi från början kunde drömma om! Hur roligt som helst.
I alla fall så bakade jag dessa små muffins igår med toffifeegodis på toppen. Supergoda små brownieliknande minimuffins med ett av mina favoritgodisbitar på toppen. Bara att trycka dit direkt efter gräddning.

Här är receptet som jag har lånat från Baka med Frida
Ingredienser:
60 g Smör
100 g Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
45 g Mjöl
1 Ägg
1/4 tsk Bakpulver
20 g Kakao
1 nypa Salt
12 Toffifee
60 g Smör
100 g Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
45 g Mjöl
1 Ägg
1/4 tsk Bakpulver
20 g Kakao
1 nypa Salt
12 Toffifee
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175C.
Börja med att sätta ugnen på 175C.
Smält smöret i en medelstor kastrull på svag värme.
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägget.
Vispa ihop till en jämn smet innan du siktar ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
Fördela smeten jämt i en minimuffinsplåt, eller i små formar.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-10 minuter.
Stickan ska fortfarande vara lite kladdig när de är klara.
När du tagit ut dem ur ugnen så trycker du ner en toffifee i varje muffin.
Låt svalna innan du låssar dem ur plåten/formarna.
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker, strösocker och ägget.
Vispa ihop till en jämn smet innan du siktar ner kakao, mjöl, bakpulver och salt.
Fördela smeten jämt i en minimuffinsplåt, eller i små formar.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-10 minuter.
Stickan ska fortfarande vara lite kladdig när de är klara.
När du tagit ut dem ur ugnen så trycker du ner en toffifee i varje muffin.
Låt svalna innan du låssar dem ur plåten/formarna.

Lycka till!
Kram Cecce
Kenneth
ser gott ut o jag som inte får äta sånt :(
Men vad söta och goda de ser ut då.....Kram Anette
Anna
Hej! Tänkte göra dessa till min sons dop men undrar; dopet är på söndagen men vill baka dem på lördagen. Hur förvarar jag dem bäst tills dess? Tänkte antingen spritsa grädde eller dumlefluff på och avsluta md att ringla lite chokladsås över, vilket tror du blir bäst? Vill att de ska kännas som en liten bakelse men vill inte att det ska vara för sötsliskig! Tacksam är svar, Anna
Svar:
cecce