Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man bjuder in till kalas!

 
God morgon i stugorna!
Klockan har redan hunnit bli nio och jag utnyttjar semester och chansen till lång sovmorgon. Oj, det känns onekligen i kroppen, som om jag ansträngt mig fysiskt fast jag inte utövat någon som helst muskelträning eller fysisk aktivitet förutom att stå vid bakbordet dagarna igenom. Hur som helst en skön känsla...den här urladdningen.
 
I går hade vi kalas och jag gjorde smörgåstårta! Klaras uppgift i bageriköket, och även om jag ätit ett otal bitar smörgåstårta i sommar och kylskåpsvyn bestått av räkor, lax, creme fraiche, citron, dill och en massa annat gott, var det första gången jag knåpade i hop en egen. Mmmm....denna storsäljare är verkligen god!
 
Det var extra kul att bjuda och serva familjen, som jag inte sett på hela sommaren. Kändes inte mer än rätt då de ställt upp med en hel del praktiska saker på hemmaplan. Utan deras hjälp hade jag aldrig kunnat vara på plats i Oskarshamn och bedriva kafeverksamhet. Tack!!
 
 
 
Här ser ni sönerna (som inte så ofta ställer upp på bild) och morfar i färd med att hugga in i smörgåstårtan.
 
 
Syskon och syskombarn.
 
 
 
Efter önskemål från äldsta dottern Emma, hade jag gjort en frozen cheesecake med daim och dulce de leche och en citronmarängpaj med lakritsgrädde. Cheesekaken hittar ni receptet på om ni trycker på länken till detta inlägg - och är samma recept som jag vann andra priset med i Kanal 5 och Philadelphia Sveriges instagram tävling. Supergod!
 
 
 
 
 
En trevlig kväll som slutade i regn och åskoväder, men också i mysigt umgänge i soffan med Emma. Så mysigt att kunna fortsätta våra filmkvällar igen.
 
Idag ska jag ta hand om åtta maskiner rentvättad tvätt som ligger redo för vikning, åka med sonen till Ikea för att köpa en kontorsstol och sist men inte minst beställa tågbiljetter och packa för resan till Stockholm i morgon.
 
Dags att sätta igång.
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben