Det smakar semla! Godaste semmelkladdkakan.
Har ni en fin lördag?
Här började dagen med fikabesök från Oskarshamn. Micke och Anita har spenderat fredagskvällen i Malmö och tog vägen om mitt på vägen tillbaka mot Oskarshamn. Ombytta roller alltså. Vanligtvis är det jag som slår mig ner vid deras köksbord och blir bjuden på än det ena än det andra och det kändes därför kul att få bjuda igen.
Det blev en fin liten fikastund med gårdagens bakade blåbärsbullar och kanelbullar, syltkakor och en semmelkladdkaka jag bakat dagen till ära. Supergod! Börjar du tröttna på semmelwraps och traditionella semlor men ändå har semmelsug kvar är denna kaka ett bra alternativ.
Lätt att baka och en perfekt bjudkaka.
Receptet kommer nedan. Jag bytte ut halva sockermängden mot kokossocker som är ett bättre och nyttigare alternativ till vanligt socker.
Semmelkladdkaka
150 g smält smör
2 1/2 dl mjöl
2 3/4 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
100 gram mandelmassa, grovriven
1/2 tsk salt
1/2 msk nystött kardemumma
3 ägg
Blanda de torra ingredienserna ordentligt. Tillsätt smör och ägg och mandelmassa och rör i hop till en smet. Häll över i en form med avtagbar kant (klädd med bakpapper i botten). In i ugnen 180 C ca 20-22 minuter. Låt kallna. Serveras kylskåpskall med vispad grädde.
Som ni ser, lät jag kakan stå inne lite längre och blev därmed inte lika "kladdig" som en vanlig kladdkaka, men den var saftig och god ändå!
Lycka till!
Har tyvärr dragit på mig ett mindre ryggskott i morse, men har medicinerat mig med stretchövningar och Ipren och klarar förhoppningsvis av kvällens restaurangbesök på Mando i Malmö där min svåger jobbar. Jag och barnen ska möta upp min syster, svåger och systerson för att käka planka och file Mignon med Malmös godaste sås. Känns som om lördagen inte kan bli bättre än så. Om ryggen och barnen vill (läs orkar efter en veckas sängliggande), fortsätter vi kvällen i stora huset på Klågerupsvägen med la familia, mer semmelkladdkaka och melodifestivalens sista delomgång.
Önskar er alla en riktigt härlig fortsättning på helgen!
Kram Cecce
Mmm vad gott det låter. Kram Anette
Ewa Nilsson
Min blev också lite för mycket Gräddade, men väldigt god. Tack för receptet
Fina bilder du bjuder på!
Kram Malin