Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Semmelwrapstest och ett begynnande sportlov.

 
 
Förra veckans fredagsfika! Semmelwraps. Har helt glömt bort att visa dessa omtalade och uppvisade varianter på semla som lyst med sin frånvaro på bagerierna i Malmöområdet. Nu har jag dock hört att de börjat säljas även i denna delen av landet och vem vet...kanske de är här för att stanna..
 
Betyget för mina fredagsbakade semmelwraps blev dock av varierande slag bland kollegor/elevskaran, Några var överförjusta och någon mumlade något i stil med att originalet är bäst, en semla ska ätas sittande. En semmelwrap kan ju för all del avnjutas i vilken ställning som helst även om namnet assosieras till något man äter i farten. För egen del ger jag semmelwraps klart godkänt. Lite krångligt att få bulldegen sådär pizzatunn och vikbar, men det gick efter några försök.
Tänk bara på att inte grädda för länge. Två minuter i ugnen räcker gott och väl
 
Vid nästa semmelwrapsbak  ska jag fylla min wraps med blåbär och vaniljkräm. Mums!
 
 
Denna fredag blir det andra bullar dock. Skolmöte, sjukhusbesök med en av sönerna och arbete innan det är dags att vinka av mina skidsemestrande söner. Någonstans framemot kvällen landar jag uppe i föräldrarhemmet för att tillbringa helgen med Lillan hos mormor och morfar. Pust. En innehållsrik dag att se fram emot. Mammahjärtat klappar lite extra men jag håller tummarna för att allt ska gå bra.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
hade velat testa dessa men de finns inte här :(

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben