Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Det godaste jag vet! Mandelsmulpaj med rabarber, vanilj, ingefära och lakrits.

 
Ett säkert tecken på att våren börjar slå rot, är när man kan gå ut och skörda den första rabarbern och baka en paj. Åh, jag blir alltid lika varm i hjärtat när det är dags. Rabarberpaj är något av det godaste jag vet nämligen. Denna vårprimör gör ju sig alldeles utmärkt i både paj och kakor men även i tårtfyllningar och krämer, och kan kryddas med både vanilj, kardemumma, ingefära och lakrits. Underbart gott! 
Tyvärr har jag inte längre någon trädgård, men på jobbet har vi en liten planta turligt nog. I denna paj, som Anna, och jag mumsade i oss på Valborgsmässoafton använde jag dock Ica-köpt rabarber, men den blev fasligt god ändå. 
Kryddade min rabarbersmulpaj med lakrits, ingefära och vaniljpulver. Använder inga exakta mått här utan kryddar på känsla, men har gjort ett försök att skriva ner måttangivelser. Här kan man göra lite som man tycker efter smak.
 
Här ska ni få receptet:
 
 
Smulpaj med rabarber, vanilj, ingefära och lakrits
 
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2-1 dl socker (gärna råsocker)
1 dl mandelspån
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk ingefära
1 msk rålakritspulver
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
Lägg rabarberbitarna i en ugnsform.
Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
Krydda med vanilj, lakrits och ingefära.
Blanda mjöl, havregryn och socke..
Riv mandelmassan grovt.
Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
Strö över smuldegen över rabarbern.
Strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  1. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
 
 
Lycka till!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Mumms så gottit ...
Tack så ♡-ligt för alla dina ljuvliga Recept/Kram fina du!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben