När man lyckas göra en gluten och mjölkfri morotskaka. Och lite annat gott.
I går på Me&I partyt bjöd jag på denna favorit. En gluten-och mjölkfri morotskaka! En av min dotters väninna påstod å det bestämdaste att det var den godaste morotskaka hon ätit. Och jag måste hålla med henne om att den är riktigt god, trots avsaknad av vetemjöl och vanlig cremecheese. Receptet är detsamma som vi använde oss av på trädgårdscafeet i sommar och hittas i detta inlägg. Nytt för i går var dock den mjölkfria creamcheesetoppingen. Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt. Blir så glad när jag kan baka även till dem som är allergiska. I detta fallet är det min käre stockholmare som är allergisk mot mjölkprotein och således kräver lite fantasi när man ska baka. Ett ganska kärt besvär, då jag gillar utmaningar, Således bytte jag ut philadelphiaosten mot Tofuttis Creamy Smooth och vanligt smör mot Carlshamns mjölfria, men annars samma ingredienser som anges i receptet.
Och här: En bild på mjölkfria syltgrottor fyllda med kollegan Lisbeths hemkokta plommonsylt med lakrits! Den sylten alltså....Mumma för själen.
Sist ut i kväll - men inte minst, med tanke på att det är fettisdagen i morgon: Minisemlor! Jag gjorde några mjölkfria med mjölkfri grädde från Planti som jag smaksatte med vaniljsocker.
Så har jag landat i måndagskvällen efter en del ärenden efter arbetsdagen slut. Har hunnit göra en ny laddning granola med valnötter, mandel, chiafrön, linfrön och havregryn som jag smaksatte med kardemumma och honung. Blir mums till yoghurt i morgonbitti. Och så har jag provat baka en ny sorts fröknäckebröd med röd quinoa som ska bli spännande att prova! Blir det bra ska ni få receptet här så småningom. Energin i köket sinar liksom inte.
För övrigt en bra liten måndag om än något sömnig. Blir lätt så när man har trevligt om helgerna, men inte desto mindre livsuppehållande i februarimörkret.
Hoppas att ni alla har det bra.
Kram Cecce
Åh glutenfritt <3 Här ska jag kika in fler gånger :3
Svar:
cecce
Britt
Hej Cecce !!!
Verkar som du är duktig på att komma på musli mm knäckebröd ,, är själv dålig på att baka
har Gluten,latoce o mjölkprotiner ,,alltså gluten o mjölk allergiker , vilket gör mig galen
för mjölkprotiner finns i allting .......
Hoppas du vill sända din sida såg några bra recept
mvh Britt Jonsson
Verkar som du är duktig på att komma på musli mm knäckebröd ,, är själv dålig på att baka
har Gluten,latoce o mjölkprotiner ,,alltså gluten o mjölk allergiker , vilket gör mig galen
för mjölkprotiner finns i allting .......
Hoppas du vill sända din sida såg några bra recept
mvh Britt Jonsson
Svar:
cecce
Jag har med varm hand överlämnat din bloggadress till två vänner som vill baka glutenfritt & den ena av dem har även en dotter som är lactosintollerant. Det älskar dina tips & recept :-)
Ha en fin dag!
kram