Recept på hälsosam banankaka.

Så blev det bio för två glada tioåriga flickor till slut. Jag och tonårssonen valde att gå och fika under tiden och på så sätt få lite egentid. Filmen var bra, fikan god och alla var nöjda! Så bra.
Jag ska berätta mer om dagens göromål under morgondagen, men väljer i kväll att, efter förfrågningar, delge er receptet på den gluten- och mjölkfria banankaka/bananbröd jag bakade häromdagen. Ett hälsosammare val - om man vill ha något gott till fikan utan att för den skull få i sig för mycket socker.
Tyvärr slarvar jag ibland med att skriva ner receptet när jag bakar, men jag tror jag letat rätt i minnet. Valnötsmjöl får man genom att mixa valnötter till ett mjöl och på samma sätt med havremjöl.
Banankaka/bröd
3 st riktigt mogna bananer 3 st
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl valnötsmjöl
1 dl havregrynsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 dl havremjölk (om smeten verkar tjock fyll på med lite mer mjölk)
1 tsk fiberhusk
0,5 dl kokossocker
2 tsk bakpulver 2 tsk
banan till garnering 0,5 st
2 tsk bakpulver 2 tsk
banan till garnering 0,5 st
Vispa äggen och kokossockret tills du har en fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna. Mosa bananerna och blanda i dem i smeten. Rör ner mjölken och blanda. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 25 cm lång och ca 10 cm bred. Häll i smeten, garnera med skivor av 1/2 banan och grädda på 175°C tills kakan är torr när du känner med en sticka, ca 30- 40 minuter.
Lycka till!
En fin sportlovstisdag har förflutit och i morgon väntar ytterligare en skön lovdag. I morgon får jag fikabesök under eftermiddagen av Kerstin och kusinerna som vi inte träffat på länge. Saker att se fram emot alltså.
Kram Cecce
Siw
Ser väldigt gott ut :) Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT Play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. www.bokmagasinet.se
Svar:
cecce
Det ser jättegott ut! Tänker också på att inte få i mig så mycket vitt socker numera.
Kram
Lisa
Kram
Lisa