Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Från långfredag till kortvecka. Konst, fröknäckebröd och fredagslängtan.

Glasverkstan-Katarina Gill, Skäret i Arild
 
 
Så blev det torsdagskväll något snabbare än vanligt! En kort arbetsvecka med en timme mindre att spendera. Min kropp protesterar och vill inte riktigt infinna sig i tiden, speciellt inte om morgnarna och kvällarna. Någon mer som känner igen sig? Det brukar ta en vecka innan jag är i fas med mig själv och omgivningens krav på görande. Inte mycket att säga om det. Dagen har i alla fall förflutit utan större överraskningar och det tackar jag för.
 
Själv är jag fortfarande kvar i påskhelgen och dess bravader. Under långfredagen fortsatte jag och H vår kulturella inslagna bana med konstrunda i mina barndoms hemtrakter - nordvästra skåne. Konst i olika former varvades med vackra vyer och utsökt fisksoppa på Mölle Keramik`s kafe.
 
 
 
Gordon Skalleberg, Villa Holsby, Skäret
 
Åh...vackra Arild där jag tillbringat många av mina barndomssomrar!
 
 
 Martin Severinson - Lerberget
 
 
 
Efter att ha upplevt ovanstående hamnade vi  vid Mölle Hamnalle och besökte Lisa Wollmert och hennes keramikverkstad. Värt ett besök om ni inte varit där! I anslutning til keramikverkstad och butik ligger cafeet där vi passade på att fylla på energinivåerna med supergod fisksoppa och gott bröd.
 
 
Hit återvänder vi gärna igen! Både för att köpa vackert keramikgods och för att fika. Ett underbart ställe i fantastisk miljö - både ute och inne.
 
 
Kolla i lampan med dockhuvuden...haha! Ja, vad säger man...?
 
 
 
Synnerligen annorlunda inredning med många kul detaljer!
 
 
Tyvärr var långfredagsvädret inte det bästa och när vi körde hemåt mot Lund igen var sikten nästan obefintlig. Mjölkvit dimma belägrade sig över de skånska slätterna och gjorde den vackra utsikten svåröverskådlig. Men det gjorde inte så mycket ändå. Vi hade fått uppleva härlig konst och spännande möten som gav mersmak. Under påskdagen begav vi oss söderut, ner mot Ystad för att se Carolina och Agnetha Gynnings tavlor och skulpturer - men mer om det en annan gång.
 
I skrivande stund gräddas det fröknäckebröd i ugnen. Detta älskade knäckebröd som kan varieras och smaksättas på så många olika sätt och vis. Min favorit är lakrits (om någon nu trott något annat) - men ingefära eller kardemumma funkar också bra och i kväll rev jag ner färskriven ingefära i smeten
 
Om en stund ska jag lägga mig rakång i sängen för att se en utlovad Harry Potterfilm med Lillan. Och. Så ser fram emot ytterligare en helg med H - nu är det  liksom inte bara jag - utan vi. Tänk som de faller sig ibland. De senaste sex månaderna har vänt upp och ned på det mesta och...tja...det är underbart. Om än ovant!
 
Kram Cecce
 
Y
Kommentar postad
Fina Cecce, jag blir så glad när jag läser det jag vet, att du är lycklig! Du är värld det flera gånger om!
Njut av kommande helg! Kram på dig vännen!
Svar: <3 Kraaam tillbaks!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben