Vit chokladkladdkaka i rutor med röda vinbär.

Vinbärsäsongen är i full gång och här får ni ett enkelt tips på en kaka med vinbär som vi avnjutit här i skärgården.
Jag bakade en sats enligt receptet nedan och en gluten och mjölkfri variant. Bytte ut samma vetemjölsmängd mot gluten/mjölkfri mix och den vita chokladen mot mjölkfri vit choklad som går att hitta i vissa matbutiker.
Jag gjorde även dubbel sats och bakade i en liten långpanna och skar i rutor och serverade med vinbär.
Supergott och enkelt. Vill man ha lite vispgrädde till, blir det pricken över i.

Vit chokladkladdkaka i rutor
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, (eller gör dubbelsats och baka i en avlång liten braspanna/långpanna eller passande form.)
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Den ska vara lite mjuk i mitten.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, (eller gör dubbelsats och baka i en avlång liten braspanna/långpanna eller passande form.)
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan fått lite färg. Den ska vara lite mjuk i mitten.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Lycka till!
Kram Cecce
Anette
Mums vad gott. Kram Anette
Wooo så fantastiskt läckert & gottit ... ❤️
/Kram
/Kram