Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mamman med barnen och prinsesstårtorna.

(null)

Det blev en annorlunda men härlig helg med de mina. H saknades så klart men ändå. Mysigt. Familjärt. Högljutt. Lågmält.  Rått. Hjärtligt. Såsom det kan bli när en mamma och fyra syskon i olika åldrar samlas under ett och samma tak. En mysig röra av röster och viljor och gester i tvsoffa och kökshörna.  Det händer inte så ofta men desto roligare när tillfälle ges.

Anledningen till prisnsesstårtor, restaurangbesök och kalasande var sonen som fyllde 22. Samma son som för en månad lämnade boet och flyttade till Jönköping för studier. 
Sonen som nu kallar studiestaden för hemma och som bokar tidigt söndagståg för att hinna hem till tvättiden.  En  anledning som mamman köpte utan protest. 
Vad hände? frågade hon sig där på perrongen när det välkända Stockholmståget susade norrut med tjugotvååringen med gitarren, presenterna och  med vinterjackan som packats ner i väskan  i sista stund och med deklarationen att: Jag kommer inte hem  innan jul.
Tårarna brände på kalla kinder när stegen  gick mot bilen och perrongen tömdes på folk. Tjugotvå år går fort. 
Ta vara på tiden.

(null)

Prinsesstårtorna blev lyckade . En mjölkfri och en vanlig, lika till form och färg men med olika grädde och vaniljkräm. Det går faktiskt att göra mjölkfri och vegansk prinsesstårta som dessutom blir god!
Har tidigare publicerat recept på vegansk prinsesstårta. Det hittar ni i detta inlägg.

(null)

(null)

Finaste E! Grattis på födelsedagen!!

(null)

En fin helg alltså som avslutats med en lugn söndag på hemmaplan. En promenad med kameran under eftermiddagen vid havet påminde mig om tiden före H, då jag ofta tog fotograferingsturer längs strandpromenaden. Något som tiden inte räcker till för lika lätt längre.
Och så bråkar bloggverktyget med mig i kväll och datorn har bytts mot mobilen där text och bild tydligen fastnar bättre.
Det tackar jag för.

Kram Cecce 
Heidi
Kommentar postad
Ååå fina rader om dig och de dina 💕! Så mycket igenkänning med tre hjärtan i åldrarna 14-20...
Kram Heidi
Svar: Tack! Härliga åldrar det där:-)Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben