Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När julen står för dörren.

 
Så. Då var vi igång.
 
Hela köksbordet är fullt av pepparkakor, kristyrtybar, gammalt strössel framletat ur gömmorna från den tiden då mitt liv bestod av bakning och en färdig pepparkaksinsats köpt på Ica i förmiddags i brist på pepparkaksdeg (som var slut).
Mitt i pysselkaoset sitter Håkan och käkar skumtomtar och försöker göra det sista med en artikel som ska publiceras innan han kan signera julledighet på riktigt.
Det är ganska mysigt. Och skönt att känna att jullovet är här och jag slipper stiga upp klockan 05.45 varje morgon för att sätta mig på bussen in till stan.
Äntligen! Sista arbetsdagen igår innhöll allt från julfika med chefen till utvärdering och julrensning på arbetsskrivbordet. Tänk att det gått en hel termin redan på mitt nya jobb på Centrala Flexteamet i Malmö stad. 
 
 
Rebecca, den pyssligaste i samlingen och utrustad med ett långt bättre tålamod än sin mor när det kommer till dekorering av pepparkakshus. 
 
 
 
Känn ingen press Håkan. Det är du som ska limma i hop pepparkakshuset till slut...haha!
 
 
Igår gjorde Rebecca chokladkola efter ett recept vi hittade på nätet som bara skulle ta fem minuter att röra ihop. Vi gjorde dem mjölkfria så att även Håkan kunde äta dem.
 
Kola på fem minuter
 
100 g smör eller mjölkfritt margarin
2 dl socker
2 msk kakao
4 msk vetemjöl
1 dl sirap
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull.Koka i 5 minuter eller tills kolan klarar kulprovet.Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.Smörj lite under så släpper det lättare.Skär i bitar innan den har stelnat helt. Njut!
 
Själv ägnade jag mig åt att slå in kolorna i smörpapper och plastfolie. Det senare en ganska tidskrävande process med presentsnöre i ändarna, men samtidigt en meditativ och avslappnande aktivitet. Kan behövas efter en termins idogt arbetande.
 
Så nu är julen invigd. 
Dagen ska fortsättas i samma anda, dvs bara göra det som faller oss in.
Ett skönt kringtassande i 100 kvadratmeters julpimapad boyta med planen att skjuta upp det jag kan till morgondagen. En och annan julklapp finns kvar att inhandla innan jag är redo för julfriden.
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Så mysigt! Här är det mer fokus på examensarbete än jul, men så får det vara i år.

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben