Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tjuvstartar julen.

 
Jodå. Jag lämnade bohaget i fredags till förmån för min nittonåring och hans nyfunna flickvän som rest hela vägen från Skellefteå för att fira helgen i skåne. Någon kanske tyckte jag gjorde fel som flyttade på mig för att ungdomarna skulle ha lägenheten för mig själv. Egentligen är det en av mina Stockholmshelger men på grund av omständigheter blev det inte så (till sonens besvikelse). Någonstans tyckte jag ändå att de två kunde få ha lägenheten för sig själva och i ärlighetens namn såg jag chansen att få tillbringa helgen hos min syster och svåger i Malmö och få egentid med syrran. 
Ett val jag inte ångrar.
Vi har haft hur mysigt som helst och slagit rekord i sovmorgon, suttit vid köksbordet långt in på nattkröken och druckit glögg, överätit glass och däremellan sprungit runt på Triangelns köpcentrum i Malmö för att leta julklappar till julklappsspelet.
 
Målet var dagens julfirande som mina två äldsta barn hade önskat att vi skulle ha innan de åker till New York för att fira jul med sin andra familj. Alltså tjuvstartade vi julen 2019. Jag och syster och svåger har ägnat helgen åt att förbereda och inhandla och vid lunchtid kunde vi stoltsera med ett riktigt anständigt julbord. Nåväl. Vi fick bra hjälp av vår mor som kom med nygjorda köttbullar, julskinga och allehanda kakor. 
 
 
 
Blev riktigt nöjd men min Jansons frestelse!
 
 
 
Och äntligen lyckades jag att få alla (nästan i alla fall) mina barn under ett och samma tak. 
Och jag mår som bäst.
 
 
Syrran hade gjort saffranskolabollar med kokos.
Mums!
 
 
Och så julklappsspelet så klart. Vi spelar alltid julklappsspel under julen och i år får jag ändå ge mina familjemedlemmar att det gick anständigt till...haha! 
Blev själv väldigt nöjd med mina paket som innehöll allt från en fin väska till mascara och strumpor.
 
 
 
Ingen jul utan mandelmusslor.
 
 
Lilla E som piggar upp varje vintertrött själ.
 
 
Mormors risgynsgröt. Den bästa!
 
En ensatående härlig dag och helg. Julen 2019 är härmed invigd och vi kan fortsätta se fram emot den "riktiga" julafton var och en på sitt håll. Mina två stora - Emma och Erik, med att fira julen i New York (inte alls avis) och Isak och Rebecca hos sin pappa. Själv ska jag fira min första jul som nygift med min man i norra skåne tillsammans med familjen där. Det ser jag också fram emot.
 
Men först ska jag angöra min sista arbetsvecka för denna terminen. Min första termin på nya jobbet i Malmö har runnit iväg i en faslig fart och jag kan inte fatta att det redan är terminsslut.
Nåja. Antar att det är en positiv sak. Är nöjd med mitt beslut om att börja nytt även om jag saknar mina gamla kollegor emellanåt.
Heja livet.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Mysigt att ha alla barn samlade och tjuvstarta julen!
Himmel vad människorna såg goda ut kanske måste jag baka såna i år.
Svar: Du menade mandelmusslorna?:-)Lite pyssel med dom men väl värt!/cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben