Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man firat helg och far och tycker det är okey att vara novembersnäll.

 
Dagens bild!
 
Jag och Håkan med lilla L i mitten. Håkans guddotter och brorsdotter som vi hade äran att umgås med idag tillsammans med svägerska och svägerskans syster och pojkvän. Vet inte om ni hängde med i alla turer där, men en mysig samling släkt som tillbringade dagen med häng och mys på bland annat Creperiet i Lund. Ett ställe jag aldrig varit på tidigare men som serverar galet goda crepes med olika slags fyllningar i franskt manér.
 
Farsdagsfirandet klarade vi nämligen av i går då vi besökte mitt föräldrahem i nordvästra skåne.
Vi blev bjudna på rabarberpaj och vaniljsås och hade en fin stund med mor och far mellan lunch och eftermiddagsfika innan vi tog en tur inom Magasin 36 i Höganäs.
 
 
 
 
Ett fantastiskt ställe i min barndomsstad med massor av mysiga butiker och en förträfflig saluhall. Det är svårt att gå därifrån utan att köpa med sig delikatesser och fina saker.
Denna gången fick ett litet gjutjärnsstekjärn följa med hem, precis lagom för en liten omelett.
Har saknat ett rikitgt bra stekjärn i det mindre formatet.
 
 
 
Det märks att vi börjar närma oss adventstid.
 
 
Har ni vägarna förbi Höganäs i skåne måste ni kika in här!
 
Mer värt att nämna från helgen som gått, är att jag hade en efterlängtad afterwork med min fd kollega och vän Lisbeth i fredags. Vi hade så mycket att prata om sedan vi sågs sist. Efter att ha gått sida vid sida de senaste åtta åren på jobb, har det tagit tid att avvänja sig...haha! Men desto roligare att ses numera! Vi har nu arbetat på våra nya arbetsplatser en dryg månad så det finns mycket att dela med sig av.
 
 
 
Inser att det är en hel vecka sedan jag uppdaterade här inne.
Veckorna går så fort och jag hittar inte riktigt tiden eller inspirationen att ta mig tiden vid datorn.
Det händer inget särskilt mer än det som hör vardagen till. Arbete och vardagsbestyr varvas med att vara tillgänglig för tonåringarna härhemma och en och annan tur till träningsrummet om kvällarna.
Novemberdimman har slagit till med besked och jag tänker att det är dags att börja tänka snälla tankar om sig själv. Inte stressa runt och försöka vara duktig. Inte försöka hålla samma tempo som under sommarmånaderna. Det är okey att lägga sig tidigare. Se bra filmer och serier. Peppa sig med glass om kvällarna och vara nära dem man tycker om.
Det är okey.
 
Till slut:
 
 
En vanlig söndagsvy. Avsked på Lunds Central.
Mötas och skiljas har blivit en vana så här långt in i vårt fyraåriga distansförhållande och numera äktenskap.
Vemodigt men det går bra. Dessutom ses vi igen redan på onsdag då jag ska upp till Stockholm på utbildning och får en längre vistelse i huvudstaden. 
Det tackar jag för!
 
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Självsnäll är det bästa att vara, hoppas du får en extra fin tid i våran hufvudstad <3
Kommentar postad
Det låter som om du har haft det mysigt! :) Jobbigt med distansen, men kul att du får en längre vistelse här i huvudstaden då :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben