Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har lunchdate på Svenskt Tenn och varvar ner för vinter.

 
Bilder som hamnat i mobilen från min och Ann-Louises lunchdate på Svenskt Tenn i lördags. Det var inte första gången som jag besökte Svenskt Tenn och dess fina butik, men väl första gången jag slog mig ner i teasalongen. Fin miljö och god pumpasoppa och det bästa sällskapet gjorde lunchen till något extra. Vi ses juinte så ofta - Ann-Lousie och jag, men när vi väl gör känns det som den naturligaste sak i världen. Vi har alltid mycket att prata om. För er som inte redan vet har vi våra bloggar att tacka för att vi möttes en gång i tiden för sisådär 8 år sedan. Sedan dess har vi hållt ihop och träffas så ofta vi kan. En vänskap som kommer fortsätt in i framtiden och förhoppningsvis innebära tätare möten.
Hon hade med sig en present - en försenad bröllopspresent - som jag blev glad över. Den finaste tavla från en resa i somras med passande motiv. Dessutom gör hon de finaste små stjärnor av papper med vackra mönster. Till och med försäljaren på Svenskt Tenn blev impad. Bra betyg minsann!
 
 
 
Bilden gör inte tavlan eller stjärnorna rättvisa men jag har slarvat med att ta med min kamera å de senaste så mobilbilder får duga.
 
 
Har ni inte varit på Svenskt Tenn tidigare tycker jag ni ska göra ett besök. Fantastiska miljöer med tyger och möbler och inredningsattiraljer i oväntade kombinationer och utföranden som gör att man bara vill köpa med sig alltihop och ta med sig hem.
Färgstarkt.
 
 
En fin helg som gick alldeles för fort som vanligt, men uppiggande så här i mörka november.
 
 
Och så blev det tisdagskväll helt plötsligt.
Jag borde träna. Skriva tackkorten från bröllopsdagen som fortfarande inte kommit iväg. Städa ordning i boet. Sätta i gång med julklappsinköp. Göra fotoböcker som ska vara färdiga om en månad.
Men ingenting blir gjort. Motivationen är liksom som bortblåst och jag går mest omkring och känner mig trött och hängig. Jag gör vad jag kan för att stoppa i mig D-vitamin och C-vitamin men har för övrig tappat greppet helt.
Fler som känner samma?
Tänker att det är nu - vid denna tiden på året -som det är läge att vara snäll mot sig själv och inte pressa på med för mycket göromål. Att gå lite grand i ide. Jag intalar mig att det är nu, under den mörska delen av året som vi ska unna oss att ta det lugnt och inte rusa på som under sommarhalvåret. Det kan inte vara meningen. Nu är tiden att titta på serier. Läsa en bok eller två. Äta pepparkakor och boa in oss i mjuka filtar och göra oss otillgängliga för omvärlden.
Det är ok och det känns lite lättare när jag tänker så. Vi får vara mindre aktiva. Lata rentutav.
Eller hur?
 
I morgon ska jag i alla fall träffa min kusin efter jobbet. Ta en fika på stan och bara hänga med varandra. Det ser jag fram emot. 
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Ja, det är så, denna period ska vi återhämta. Precis som du säger, mysiga filtar, soffa, en kopp te... Njut av återhämtningen, gör listor och släpp sen <3
Svar: Precis! Nu är tiden för att vara snäll mot sig själv. Glöm inte:-)Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben