Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man inspireras på Mat och Chokladstudion i Malmö.

 
Kikar in här i torsdagskvällen för att visa er lite bilder från gårdagens fikadate med min kusin på Mat-och Chokladstudion/ Pastery by Joel Lindqvist. Det är så trevligt att få bekanta sig med Malmö igen - min gamla studiestad där jag bodde under 80-90-talet. Utbudet av restauranger och kafeer är stort och det finns många mysiga och fantastiska ställen.
Har aldrig varit på Mat-och Chokladstudion tidigare och jag hoppas inte det blir den sista. Jag åt en riktigt god choklad och kaffe-bakelse som smälte i munnen. Åh! Kan inte tänka mig ett bättre sätt att pigga upp sig med en hösteftermiddag där mörkret faller redan klockan sexton.
 
Vi hade en fin stund, kusinen och jag. I närvaro. Närhet. Förtrolighet. 
Det känns fint att ha henne att prata med om allt det där som känna viktigt just nu.
Dessutom blev jag sugen på att anmäla mig till en tårt-och dessert kurs som Joel Lindqvist håller i och som man kan anmäla sig till på deras hemsida. Behöver uppdatera mina bak-kunskaper och framförallt ge en boost till motivationen som svalnat den senaste tiden.
Härmed tillfogar jag min önskelista till tomten- en bak-kurs hos Mat-och Chokladstudion.
 
 
 
Vackra chokladpraliner!
 
 
Denna bakelse alltså....
 
I kväll har jag varit med mina gamla arbetskollegor på Sjukhusskolan vid Bup på en after-work på Savoy Grill i Malmö. Härligt att träffa gänget igen. Jag åt en riktigt god fisk-och skaldjursgryta med aioli. Mums!
 
 
Som ni märker är jag mest ute och roar mig...haha! Det har inte varit många lediga kvällar på hemmaplan i veckan vilket fått plåtterhögarna på köksbordet att växa liksom tvätthögar och andra slags högar av allsköns prylar lite varstans i lägenheten. Nåja. De lär finnas kvar även i morgon så jag tänker inte stressa upp mig. Det får vänta tills i morgon eftermiddag då jag kommer springa runt som en tok och försöka skapa en anständig hemmiljö innan maken anländer med tåget. Vill fortfarande att det ska vara fint när han kommer hem, trots det gått drygt fyra år sedan han steg in i mitt kök första gången.
Tänker att det finns något positivt i det. Att man vill visa sin bästa sida för varandra.
 
För övrigt är jag stolt över att det är tredje gången denna vecka som jag kikar in och uppdaterar här. 
Thats good!
 
Nu blir det Netflix och Greys Anathomy. Helt fast i denna serie. Jag tänker och lever Greys.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben