Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Ovärderlig.

(null)

En sådan helg.
Ovärderlig. 
I vänskap. Transparens. Trygghet.
Alla ni som har glädjen av att ha en riktigt god vän vet.

Hon hade gjort så fint. Anita - kvinnan jag lärde känna under tiden för folkhögskoleutbildningen under åttiotalets senare hälft. En relation byggd på mångårig vänskap. I förtrolighet och öppenhet.
Hon hade bäddat och pysslat till bästa hotellkomfort när vi anlände sent i fredagskväll efter tåg-och bussresa genom smålandsskogarna.
Så härligt att landa mjukt.  En kram. Ett glas vin. Ostmacka. Bäddad säng.

I lördags sprang vi runt på stan. Jag och Rebecca, Anita och Klara. En kvartett i shoppingtagen och med ständigt  fikasug.

(null)

(null)

(null)

(null)

Undertecknad shoppade värst Trots beslut om avhållsamhet blev det både jeans, en sjal, en kofta, en tröja och nagellack. Och så stödstumpor på apoteket inte att förglömma ...haha!  Har hört det ska göra susen för trötta ben.

Lördagskvällen blev lika fin. Fina vännen Ramona kom på besök och vi åt efterlängtad köttfärspaj. En tradition vi har Anita och jag när vi ses.  Och en av anledningarna till min Rebeccas längtan till Oskarshamn. Anitas köttfärspaj.

(null)

(null)

(null)

Skönt häng vid brasan med köttfärspajen och vinet och vännerna! Åh...här trivs jag!!

(null)

(null)

Bilder på mig som rebecca tagit under rosa trädet som jag lovat visa. Du måste "lägga ut" de här, kvittrade stolt fotograf i regnet. 
Ok. Ett rosa träd. En regnblöt mamma. 
En kitschig kombo värd att föreviga.

Vad mer då?
Ljuvlig söndagspromenad mot havet med utsikt över kala klippor, höga tallar, spretiga grenar med färgfyllt lövverk och Blå Jungfrun i horisonten. Mer köttfärspaj. Mer skönt häng vid köksbordet.

(null)
(null)
(null)

Vi samlar vår energi och garderar oss för utmaningarna. För de finns ju där. De där som dränerar och envist påminner om att livet också är en kamp. Vem har sagt något annat?

(null)

Vi sög ut den sista gnuttan helg i samtalet i fåtöljerna framför porslinselefanterna på fönsterblecket. Tacksam för vänskap. Umgänge. Hälsan. Livet då. Livet nu.

Och nu är vi på väg hem igen. Rebecca och jag. Fint att kunna göra denna turen tillsammans. Vi har ju trots allt kamperat en hel del i hop i östkuststaten under tiden för trädgårdskafeet men även tidigare än så. Vi delar historien kan man säga. 

(null)

Hursomhelst har vi ett höstlov att se fram emot och vi kan landa i hemmets sköna vrå utan stress om måndag och arbetsliv.
Inte pjåkigt alls!

Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben