Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I solrossnår, lördagsgodis och insikter.

 
 
Hittade några bilder på Håkan i solrossnåren. Tiden var kvällen före bröllopet då körde förbi min kusins hus med en solrosäng utanför. Eftersom vårt bröllop hade solrosor som tema passade vi på att utöka dekorationerna i festsalen med några riktigt soooora solrosor. 
Fint blev det!
 
 
 
Godmorgon!
 
Lördag och jag ligger kvar i sängen med datorn på magen och kaffekoppen i näven. Nåja, detta sköna läge har föregåtts av pepp och uppfösande av mina ungdomar som ska följa med sin pappa till ön i Karlskrona skärgård, där vi en gång i tiden hade vårt sommarhus. 
Alltså har jag en skön dag framför mig (läs: städa, tvätta och allmänt iordningställande av kropp och själ) att spendera på egen hand. Hurra!
 
 
Vidare:
 
 
I går inledde jag helgen med en salty fudge paj Inkognito i Lund. Såå god!
Emma och jag sågs för en fika och uppdaterade varandra kring det som hänt sen sist.
Trots att vi båda bor inom en mils radie hinner vi inte ses så ofta som jag skulle önska. 
Det blir lätt så när båda är upptagna med jobb, tågresor och livets alla utmaningar, men en mor-dotter-fika i fredagsvimlet i Lund räddar upp en del.
En mysig stund!
 
 
 
Sen bar det för min del vidare in till Malmö, där jag mötte upp mina kommande kollegor för en after-work på Möllevångstorget i Malmö. Trevliga kollegor, god dryck och skön internationell miljö i hjärtat av stan. Solen sken och skratten klingade i kapp med myllret av fredagsfirande folk kring marknadsstånd och uteserveringar. 
Fint avlslut på en arbetsvecka.
 
 
 
Nu när jag ändå är inne på livets goda passar jag på att visa bilder på ett paket jag fick med posten härom dagen, då Cloetta skickat en sändning med nyheter som nu finns i butikshyllorna.
Sånt blir man alltid glad över.
 
 
 Nyhet från Plopp med kanderade mandlar!
 Är det lördag så är det!
 
 
Jag kan summera en bra vecka med ett kul veckoavslut. Jag har så smått kommit igång med träningen i vår lilla träningslokal. Även om vardagsmotionen är undermålig just nu, så är det alltid något med de där stunderna på cross-trainern som jag lyckats få till. Vardagslivet flyter på och tiden går snabbt. Vi tre familjemedlemmar som nu härbärgerar i hop har fullt upp i skola och arbete och tiden som blir över till annat är knapp, men jag är oerhört tacksam för att allt flyter på som det ska.
Så klart finns det orosmoln som lurar i marginalerna, men som jag lärt mig hålla stången. Och jag har just nu inga andra ambitioner än att försöka vara en bra mamma, att göra mitt bästa i arbetslivet och vara en god medmänniska för alla jag har runt omkring mig.
Efter alla år då jag försökt springa i kapp mig själv och rusa på i livets alla utmaningar och möjligheter känns det gott att ha kommit fram till den insikten att det räcker gott med att vara här. Nu. Jag.
 
Och nu ska jag fortsätta in i helgen med att njuta av att solen skiner, att jag har en hel dag att spendera precis som jag själv bestämmer, sucka lite över att min man inte befinner sig inom behörigt räckhåll för en kram, och förhoppningsvis landa i tankar och själlsliv. Inte stressa i väg i oväsentligheter. Inte ha så bråttom. Bara vara snäll mot mig själv helt enkelt.
 
 
 
Önskar er alla en ljuvlig lördag!
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben