Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man är mellan två jobb och har ett tips om frozen cheesecake med daim.

 
Kommer ni i håg den här?
Frozen cheesecake med daim, som jag ofta har bjudit på när vi haft kalas här hemma.
En uppskattad tårta och dessert bland ungdomarna och önskas ofta när det vankas födelsedag.
Favorit i repris!
 
 
 
Kan dekoreras lite efter säsong. Här med färska jordgubbar!
 
Jag tycker det är smidigt med tårtor och bakverk som man kan förbereda i god tid och som inte kräver mer än dekoration innan serveringstillfället. Gillas!
 
 
 
På måndag fyller mellansonen nitton(!) och ovanstående cheesecake med daim har önskats som födeledagstårta och jag är i färd med att sätta igång med baket i morgon då jag ska tillbringa helgen i Stockholm och inte har någon möjlighet att förbereda då.
 
För övrigt flyter veckan på som den ska. Berättandet kring mig själv här i min digitala dagbok inskränker sig således till småskaligheter. Vardagshändelser utan synbart nyhetsvärde..haha! Men det är också ganska skönt när livet flyter på som det ska. Det är ju just dessa dagar vi längtar efter när livet ställs på ända i stressrelaterat skeende och oönskade händelser. Det vanliga, enahanda måhända, är väl så viktiga dagar.
 
Vidare befinner jag mig just nu mellan två arbeten. Ett jobb som ska avslutas på Sjukhusskolan. Ett nytt som ska förberedas och igångsättas. Om mindre än två veckor ska jag sluta på min kära arbetsplats på Sjukhuskolan vid Bup och börja arbeta i ett nystartat team i Malmö Stad med barn och ungdomar med problematisk skolnärvaro, dvs hemmasittare. Jag ska tillsammans med tre andra pedagoger och elevkoordinator hjälpa dessa barn/ungdomar in tillbaka till skolgång igen. Ska bli spännande att se hur vi kan vara behjälpliga i detta.
Det är alltså en del som rör sig i kropp och själ. Förändring är alltid utvecklande, givande men också tröttande.
 
På tal om trötthet:
I natt vaknade jag av att brandlarmet gick i gång. Två gånger dessutom. Ett icke-skönt uppvaknande kan jag meddela och något förvirrande då ingen rök eller eld gjorde sig till känna. Som tur var. Hm...kan brandvarnare bara gå igång så där? Någon som vet?
Tänker att det kanske är batteriet som orsakat igångsättning eller att den helt enkelt är sönder. Vem vet...
 
Nåväl.
I kväll ska jag och Rebecca ge oss ut för att leta födelesdagspresent åt storebror innan onsdag övergår i torsdag och ny arbetsdag tar vid. Afterwork står på agendan liksom cheesecakebak och packning inför efterlängtad Stockholsresa till min nyblivna man.
Hurra! Äntligen får vi kramas IRL.
 
Onsdagskram
Cecce
Ann-Louise
Kommentar postad
Kondens min vän. När det är väderomslag, temperaturväxling. Hände här förra veckan och typ varje år. Googla får du läsa mer om du vill.

Hoppas allt är bra även om det är lite mycket mellan jobben.
Kramar ❤️
Svar: Aha! Tack!! Då vet jag. Bytte batteriet och det har inte satt i gång efter det men känns tryggt att veta varför om det sätter igång igen:-) Ses snart? Hög tid tycker jag:-)
Kram!!
cecce
Tima
Kommentar postad
Jag har också varit med om att brandvarnaren gått igång två ggr samma natt utan anledning. Sätter igång adrenalinet... Bytte batteri efter det.
Svar: Sätter verkligen igång adrenalinet...haha! Har också bytt batteriet nu, och fick tips i kommentaren från Ann-Louise att det kan bero på väderomslag och temperaturväxling:-) Så då vet vi!Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben