När man har en favorit i påsk.
Glad påsk!
Sticker in med ett recept så här på annandag påsk. I går firade vi med en påskbuffe här hemma där jag gjorde en kär favorit - en färgglad ägglåda - som jag tänkte dela receptet med er här. Visserligen är påsken snart slut men tänker att det går lika bra att bjuda även på sommarbuffen.
Enkelt gott och inte så svårt att göra:
Har delat receptet tidigare (20119 om det är någon som känner igen, men här kommer det igen:
Det här behövs:
8 hårdkokta ägg
75 g smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
120g röd stenbitsrom
1/2-1 finhackad rödlök
1 kruka finhackad gräslök
ca 2 dl gräddfil/creme fraiche
Gör så här:
1. Skala och finhacka de hårdkokta äggen och
blanda dem i en bunke med smält smör,
salt och peppar.
Häll ut blandningen i en form och platta ut den
i ett jämt lager.
Ställ den kallt att stelna.
2. Fördela rom, rödlök, gräslök och creme fraiche
i rutor eller ränder ovanpå äggbottnen.
Serveras kall.
75 g smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
120g röd stenbitsrom
1/2-1 finhackad rödlök
1 kruka finhackad gräslök
ca 2 dl gräddfil/creme fraiche
Gör så här:
1. Skala och finhacka de hårdkokta äggen och
blanda dem i en bunke med smält smör,
salt och peppar.
Häll ut blandningen i en form och platta ut den
i ett jämt lager.
Ställ den kallt att stelna.
2. Fördela rom, rödlök, gräslök och creme fraiche
i rutor eller ränder ovanpå äggbottnen.
Serveras kall.
Lycka till!
För övrigt fortsätter påskfirandet här hemma med strålande väder och ett kylskåp fullt med mat, så jag klagar inte även om påsken i år är annprlunda på grund av Corona.
Återkommer med bilder från vår påsk lite senare.
Kram Cecce