Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har glass-tips.

 
Den godaste lakritsglassen finns att hitta i Höganäs. Jag lovar!
Varenda gång vi kör in i min barndoms stad, när vädret tillåter, stannar vi till vid Kullabygdens Vanilj och Choklad. Jag köper lakritsglass och Håkan väljer någon av deras goda sorbeter.
Skulle kunna äta hur mycket som helst.
 
 
På god andra plats kommer lakritsglassen på Lilla Glassfabriken i Malmö. Eller...jag skulle nog säga att det är lite av dött lopp men känner att jag måste smaka glassen på LIlla Glassfabriken någon gång till för att göra en rättvis bedömning. Jag och Lisbeth firade in helgen och solen i fredags efter jobbet. Det var första gången som jag köpte lakritsglass där, men definitvt inte sista.
Makalöst gott. Och gillar man inte lakrits finns det så klart massor av andra smaker att välja på.
 
Någon som har tips på glass-ställen eller glass-smaker dela gära med er!!
 
Så dagens lilla måndagsinlägg får alltså bli ett glasstipsarinlägg och samtidigt sprida den vårkänsla  som nu börjar spira i takt med att solen värmer allt mer.
Rapsen här i sydskåne har börjat blomma och syrenernas knoppar lyser mellan skir grönska.
Åh, vi har en vacker tid framför oss.
 
 
När jag ändå är på gång med vår och glass och växtlighet måste jag visa fantastiska tulpaner som jag köpte på Möllevångstorget när jag gick på påsklov. De laxrosa tulpanerna stod hela påsken i drygt en vecka på soffbordet i vardagsrummet.  Visst är de fina!
 
För övrigt inte mycket nytt att förtälja i denna konstiga tid vi lever i.
Har fastnat i årets säsong för Robinsson och plöjer avsnitt efter avsnitt. I helgen storstädade jag tonåringarnas rum (var helt enkelt tvungen!) och bakade kladdkaka med betoning på kladdig.
Små saker att roa sig med när livet stannat av och Stockholm känns långt iväg.
 
Hoppas ni har det bra.
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Dolce Sicilia på Drottningstorget i Malmö! Äkta italiensk glass! Absolut bästa glassen i stan, helt outstanding!! Har du/ni inte varit där så se till att gå dit!!
Kramar Y
Svar: Men tack!! Har inte varit där så det ska absolut bli ett besök:-)Kram<3
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben