Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har vår i luften och tid till annat.

 
 
När det inte lämpar sig att slå sig ner på ett kafe, får man baka själv.
Inte mig emot. Även om jag inte bakar i den omfattning som jag gjort förut, händer det att jag bakar en kaka här hemma då och då. Jag fick innan jag gick på påsklov ett paket med ägg av min kollega med ägg värpta av hönor från en granngård. Stora bruna ägg med solgul äggula. Sååå gott och perfekt att baka sockerkaka på. Denna gång blev det en chokladsockerkaka med kokossocker och bitar av mörk choklad.
 
 
 
 
Påsklovet har inletts med fantastiskt vårväder. Idag låg temperaturen på 15 grader och solen strålade från klarblå himmel. Påskliljorna lyser i rabatterna och vissa träd och buskar börjar skifta i grönt.
 
 
 
 
Ser ni knopparna?
 
 
 
I går tog jag en tidig promenad i morgonsolen. Ljuvligt!
Känner mig alltid lyckligt lottad över att bo så nära stranden och havet med Malmö i horitsonen.
 
 
 
Strandpromenaden. Här har många tankar processats igenom åren.
 
 
 
 
Jag har ägnat helgen i skånehemmet. Normalt sett skulle jag varit i Stockholm men just nu har helgpendlandet stannat av. Håkan och jag umgås via face-time och hoppas vi snart får möjlighet att ses. Jag ägnar min tid åt att städa och rensa skåp från pryttlar och pinaler och tänker att jag aldrig har haft ett renare hem...haha! Sedan jag och Håkan började pendla till varandra för fem år sedan är det mycket som blivit eftersatt i hemmet. Tiden har helt enkelt inte räckt till för att ge boet någon extra kärlek. Det känns helt ok att helt plötsligt få mer tid över att bara skrota runt hemma och ta tag i allt det eftersatta. Således har jag idag rensat i "städskåpet" och sorterat sladdar, batterier, glödlampor och städprylar. Sedär! Nu fick till och med dammsugaren den plats den faktiskt förtjänar och slipper gömmas in i ett hörn i arbetsrummet.
Applåd för det!
 
Mina ungdomar har nog med sitt och jag konstaterade i dag att jag knappt pratat med någon på hela dagen. Att höra sina egna tankar, få tid att ta en promenad när andan faller på och ta en tupplur på balkongen i eftermiddagssolen känns tacksamt, 
och trevlig bieffekt i en annars orolig Coronatid.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
chokladsockerkaka!! Vilken succee!! :)
Ewa Nilsson
Kommentar postad
Har du recept på chokladsockerkakan. Glad Påsk 🐣
Svar: Hej Eva, Jag använde ett vanligt sockerkaksrecept från Sju sorters kakor men bytte ut en halv deciliter mjöl mot kakao och hackade ner lite mörk choklad i smeten😊 (2 ägg, 2 dl kokosocker eller strösocker, 2,5 dl mjöl, 0,5 dl kakao 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk och ca 50-75 g hackad mörk choklad). 175 grader i ca 40 minuter.
Glad påsk😊
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben