Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man hänger kvar i sommaren ett tag till.

 
Vilka underbara sommardagar!
 
 
Här går jag - badkrukan - i vattnet efter ett skönt dopp.
 
 
I lördags åkte Håkan och jag till Åhus och upplevde kanske sommarens härligaste bad, så här långt. Vattnet är känt för att hålla ganska låg temperatur här på skånes östkust men denna gång kunde även en köldkänslig varelse som jag bada  - till och med två gånger!
 
En skön strandvistelse som fortsatte med sedvanlig kräftskiva hemma hos svärfar och familjen.
 
 
 
 
I söndags åkte vi till skånes västkust och njöt av sol och värme. Vi besökte våra favoritställen som Strandbaden, Nyhamnsläge, Lerhamn och Mölle.
 
 
 
 
Vi började med en glass på Kullabygdens Vanilj och Choklad. Lovar! Sommarens godaste glass hittar man här. Och jag har provsmakat många. Denna gången blev det lakrits och choklad/nötsmak. 
 
 
 
 
Strandbaden och Nyhamnsläge.
Här på denna stranden friade Håkan till mig för drygt ett år sedan<3
 
 
 
Denna plats!
 
 
 
 
Vi stannade för lunch på Mölles Krukmakeri och kafe.
 
 
 
 
Jag åt tomatsoppa och nybakat bröd med olivolja.
 
 
 
 
Vackra Mölle!
 
 
 
 
Så klart blev det ett bad även här.
 
 
 
Poserar vid fyren.
 
 
Inser att det gått nästan en vecka sedan jag uppdaterade här senast.
Jag har haft fullt upp med att njuta av det vackra väder som slagit rot här nere i söder med temperaturer som närmar sig Medelhavets och med fantastiska ljumma kvällar som bara inte går att sitta inne i.
Håkan kom ner redan i torsdagskväll och vi har försökt att ta vara på sensommaren och levt i efterdyningarna av semester och ledighet. Efter en veckas arbete var det ganska lätt att haka på i semestergängorna igen.
Bara för att skolorna har börjat är inte sommaren slut. Inte riktigt än i alla fall. Värmen gör sitt till och det har varit svårt att få något vettigt gjort efter arbetstidens slut. 
 
I morse åkte Håkan hem till Stockholmshemmet igen och ordningen återgår..haha!
Så skönt att ha honom här och uppleva vardag i hop en stund. I går kom jag hem till färdiglagad middagsmat vilket kändes otroligt lyxigt.
 
För övrigt har jag inte mycket att förtälja. Jag försöker mest att infoga mig i ledet. Komma in i någon slgs vardagsrutiner igen. Uppmanar mig själv att ta tag i de där göromålen som aldrig tycks bli gjorda. Boka in höstens pendlingsresor till Stockholm. Ladda för studierna till specialpedagog. Oroa mig för tonåringarnas väl och ve men inte lägga mig i. Tänka att jag borde träna. Sådana saker. Inget stort, men ändå.
Tankar kommer. Tankar går.
 
Bakom molnen skiner alltid solen.
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Härliga bilder. Jag är extrem badkruka och har inte ens doppat tårna i år. Sist jag badade var just i Åhus för några år sedan.
Svar: Då slår du nog mig:-)Har faktiskt tagit morgondopp två gånger denna helg. Det är lättare på sensommaren då det är varmare i vattnet:-)
Kram!
cecce
Kommentar postad
Härliga sommarbilder!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben