Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man inleder julbaket med pepparkaksinbakad skumtomte.

 
Häromdagen när jag kom hem från jobbet luktade det ljuvligt från köket. Ett virrvar av pepparkaksdag och skumtomtar och emballage (?) över hela köksbordet tillsammans med mjölpåse, kavlar och högtalare (!). Tonårsröra så kallad. Härligt!
Dottern och väninnan var i full färd med att baka skumtomteinbakad pepparkaka. Varför inte?
 
De hittar på så mycket nu för tiden...haha!
 
 
 
 
Nåja. Nyskapande kreativitet i köket är alltid trevligt
 
 
 
 
Skumtomtar och vitchoklad läggers i pepparkaksdeg och rullas i hop till en korv och lägges därefter på en plåt. Svish in i ugnen och ut kommer en skumtomte-vitchoklad-pepparkscoockie.
 
 
 
Två fina bagerskor!
 
 
 
Köket lever! Älskar´t.
 
 
 
 
Kanske inte den mest instavänligaste kakan med god om du frågar tonåringarna. Om man gillar pepparkaka och skumtomte är det en hit.
 
Julbaket är således inlett i mitt hus. Än så länge har det inte blivit något vidare bakande, förutom pepparkaksscones som jag bakade förra helgen. Förhoppningsvis blir det mer aktivitet vad gäller julbak framöver.
 
 
 
 
Köpte en bättre chokladkalender till mitt enda femtonåriga hemmaboende barn i slutet på novemeber. Hittade den den 2 december med nästan alla luckorna länsade! Varför vänta?
Suck...det där med avhållsamhet är tydligen inget för vissa.
Det var torligen sista gången jag köpte chokladkalender till den damen...haha!
 
Denna helg är jag hemma själv och maken kvar i Stockholmshemmet. I och med pandemin har maken möjlighet att arbeta hemifrån och varannan helg har blivit till varannan vecka. Således kommer han återigen på onsdag och stannar nere en vecka. Inte mig emot även om det innbär att jag spenderar varannan helg på egen hand. Har ju mina studier att grotta ner mig i, och helgen är helt vikt åt skrivande. Lyxar till det med Hägen-Das glass och en och annan pralin så jag lär överleva.
Idag hade jag dessutom  digital after-work med väninnan i Oskarshamn och svingade ett glas rött vid skärmen. Ganska trevligt faktiskt. Vad skulle vi gjort utan tekniken i dessa tider.
Hands-up för alla digitala möten och möjligheter att umgås!
 
Nu ska jag se vem som vinner Idolfinalen. Hejar lite på Paulina som inte bor så långt härifrån, men båda är fantastiskt duktiga.
 
Trevlig helg!
 
Cecce
Kommentar postad
Haha åh, pepparkaksinlindad skumtomte har jag aldrig testat, men kanske är något man borde prova på ;)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben