Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man snart har jul.

 
 
Bilderna har en tendens att inte bli lika bra, så här i vintertider när ljuset inte är närvarande. Speciellt inte när man, som jag, bara är hemma när det är mörkt ute.
 
Idag är många mobiler utrustade med fantastiska kameror som klarar dåliga ljusförhållanden bra, men min mobil är inte av den nyare sorten och jag föredarar ändå att ta bilder med min NIkon. Tycker det är mycket roligare att fotografera med en systemkamera och det blir ett annat djup i bilderna. Dessutom fick jag förra året en ny Nikon av min fina make och jag är fantastiskt glad för den.
Ett nytt objektiv hade dock inte varit så dumt, men det får vara till senare. Just nu går ekonomin åt till att underhålla två boenden. Ett i Stockholm och ett i skåne. 
 
 
 
Hur som helst.
 
Här är en bild på min arbetsplats där jag tillbringar den mesta av min lediga tid. Eriks gamla rum har förvandlats till arbetsrum nu när jag har mer plats. Samma rum kommer nu i jul återgå till att bli Eriks rum då han kommer hem över julen. Och jag kommer pausa mina studier i en vecka. Tjohooo!
 
Ser ni böckerna i fönstret. Det är min bokhög som jag använder som referens i mitt skrivande till den rapport jag just nu författar. 
Behöver verkligen lite julledighet. Mitt huvud känns något överkokt för närvarande, men jag ska försöka ägna helgen åt att komma så långt som möjligt i studierna.
 
Visst är jag duktig..haha!
 
 
 
Häromdagen var jag hemma hos Mona och blev "julfin". Hon pysslar om mig så bra. Trådara bort oönskad växt i ansiktet, plockar ögonbryn och gör huden så där len och fin. Dessutom fick jag julklappar. Åh...min mascara var precis slut så det passade bra med en ny. Och godaste tryffeln med lakrits att njuta av i jul.
 
Blev så glad!
 
 
 
Har inte hunnit få granen på plats ännu. Den står på balkongen och väntar på makens ankomst. Tänker att vi ska klä den tillsammans på tisdag, dricka glögg och känna julen i oss. Kanske först då kroppen och själen kan sammansmälta i något som kallas julfrid.
 
Idag arbetar jag min sista dag för denna terminen. Höstterminen kortades plötsligt ner med två dagar, då jag egentligen skulle jobba till och med tisdag. Inte mig emot. Två extra dagars ledighet som kan ägnas åt annat. Även om nästa termin kommer förlängas så känns det just nu skönt.
 
Så.
Nu ska jag ta tag i denna arbetsdag och förhoppningsvis hinna med lite julfix innan fredag blir till lördag. Ska hem till dottern i Lund i kväll och se några avsnitt av sista säsongen som vi fortfarande inte fått tid till att se. Och äta massvis med glass.
 
Sköt om er!
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben