Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har måndagar och fredagar.

 
Och så vips så var det fredag!
Har sagt det tidigare men säger det igen. Ibland känns det som om livet består av fredagar och måndagar och dagarna där emellan liksom försvinner i ett nafs.
I alla fall. I onsdags tog jag mig, efter arbetstidens slut, ner mot stan för att möta min kusin för en afterwork. Vi brukar försöka ses med jämna mellanrum - vi två som delar barndomshistoria och som trivs i varandras sällskap. Tog vägen inom Lartitsroten. Mest för att andas in doften av lakrits och se om det kommit in något nytt. Blev som vanligt sugen på en massa, bland annat ovanstående burk Romance från J. Bulow. Kanske ett tips inför Alla Hjärtans dag till någon lakritstokig vän?
Jag hade blivit hur glad som helst för en burk! saltlakrits och vit choklad med smak av jordgubbar!
Mums!
 
 
Till slut hamnade kusinen och jag på en romantisk liten frans restaurang vid David Hallstorg där vi mumsade i oss fisk och skaldjurssoppa, bröd och vitt vin. Så skönt att landa så där mitt i veckan och bara suga in nuet. Kvällen. Smakerna. Berättelserna.
 
Sen fortsatte vi till Espressohouse och inmundigade cheesecake och chokladkaka och okristligt mycket kaffe tills undertecknad fick hjärtklappning av allt det söta. Eller om man får tro min läkarkusin - av koffeinet. I vilket fall så var det värt ett visst ruspåslag och jag landade hemma mätt och nöjd över en fin mitt-i-veckan-afton på lokal.
 
 
 
 
Vad mer då?
 
Jo, Rebecca och jag har dragit med varandra ner i träningslokalen och trampat på Crosstrainern  och löpbandet ömsom varvat med vissa styrkefyllda övningar. Tack och lov för tonåringen som tjatar med mig. Vi är slående överens om att vi gillar doften av gummi och stål och värmen som omger oss när vi väl är på plats.
Heja oss!
 
 
 
 Vardagsglädje!
Tulpanerna som jag köpte på Ikea och glömde i tygkassen i ett dygn lyser på köksbordet.
Små ting som kan pigga upp i vintermörkret.
 
 
Och nu sitter vi på tåget. Jag och Rebecca och hennes kompis. 
Dagens dramatik utbröt när Rebecca lät meddela att hon glömt sin ryggsäck på bussen när hon stigit av i Malmö för att spendera en timme på stan med kompisen innan tåget gick.
Jag släppte det jag hade för händerna på jobbet och sprang upp till bussturens ändhållplats som ligger en bit från mitt jobb och lyckades mot all förmodan få tag på ryggsäcken innan bussen lämnade för nästa tur. Phu! Med hjärtat i halsgropen konstaterade jag att slitet på Crosstrainern trots allt gjort nytta. 
Slutet gott - allting gott. Tjejerna fick plats i första klass på grund av strul med deras bokade platse och jag...tja...är nöjd med att vi alla tre och ryggsäcken är på plats.
 
En helg med tonåringar i storstan alltså.
Det blir bra. Annorlunda. Men bra.
 
a

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben