Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har en sista hyacint.

 
Januari och havet.
 
Så skulle man kunna sammanfatta inläggets lilla bildskörd i kväll.
Pilarna. Öresundsbron. Havet som möter himmel.
Denna vyn som blivit ett signum för vår lilla by i sydväst och vars strandpromenad jag genom de tjugotre år som jag bott här beträtt i alla sorters väder.
 
Men ändå. Vackert.
 
 
 
 
I morgon börjar jag jobba igen. Tro´t eller ej. Det som syntes som en ocean av dagar i innan jul har bara försvunnit i ett nafs. Men jag har haft en skön ledighet så jag ska inte klaga. 
Jag har ägnat denna sista helgmåndag till att göra ingenting så när som att rafsa i hop julsaker och adventsstjärnor som nu står i en stor hög på pianot i väntan på att jag ska packa ner alltihop i källarens förrådsytrymme. Värjer mig lite för att säga hej då till julen men samtidigt ger det alltiid en viss tillfredsställelse när det är klart. Granen med alla barren slängde Håkan och jag ut genom fönstret innan han åkte i går och både gran och man lämnade det där tomrummet efter sig som uppstår när något kärt försvinner.
Nåja. Allt har sin tid och som sagt - jag har, vi har, haft det alldeles utomordentligt skönt i jul.
 
 
 
Kvar på soffbordet står en röd krukväxt som jag inte vet namnet på och en sista blommande hyacint som jag knäppte en bild på med ett gammalt objektiv jag hittade i en låda när jag letade efter något annat. Ett objektiv som visade sig ha sina brister men som lyckades fånga en och annan detalj i boet innan det packades ner där det kom ifrån. 
 
Vad mer då?
Luften tycks ha gått ur mig fullständigt och jag har tillbringat största delen av dagen i sängen med att äta upp de sista pralinerna som jag haft i gömmorna. Och inte heller har jag vett att skämas för att jag skriker ut det i offentlighetens ljus...haha!
Det kommer bli svårt att vända tillbaka dygnet igen och det är inte utan att det kommer göra ont i morgon när klockan ringer vid ett tidigt klockan sex. 
Samtidigt ser jag fram emot att komma in i vardagen igen. 
Det finns något tryggt med rutinerna. Livets ryggrad liksom.
 
Hej vårtermin 2020. Du är välkommen!
 
Kram Cecce
 
 
Tina
Kommentar postad
Azalea ser det ut som. God fortsättning!
Svar: Aha! Tack då vet jag:-)Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben