Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man släpper taget.

 
Mina mest gillade bilder under 2019 på insta!
 
Det var ett händelserikt år. Jag gifte mig, bytte jobb, mitt tredje barn tog studenten och jag fick vara med om många fina upplevelser. Tack för det!
 
Lämnade lägenheten tidigt i morse, traskande genom ett massivt mörker mot busshållsplatsen med resväska och kameraväska som enda sällskap.
 
Första fredagen denna terminen och första fredagen på väldigt länge som jag åker till Stockholm efter arbetet. Känns nästan lite spännande...haha! Vi är nu inne på femte året i veckoslutspendling mellan Malmö och Stockholm. Är det verkligen sant? Fem år...
Det finns fördelar och nackdelar med att behöva pendla mellan söder och norr för att få ses en stund per vecka. Har skrivit om det här förr. Just nu känns nackdelarna lite mer än fördelarna men det är så här det kommer att se ut, minst ett år till. Bara att bita ihop. Inte minst har ågresorna blivit betydligt dyrare under de här fem åren och det börjar svida i reskassan. Men ändå. Det är det värt.
 
 
Och nu sitter jag här på tåg 540 mot Stockholm och ser fram emot att landa i skärgårdshuset någon gång i kväll. Är tacksam för den här ställtiden på tåget då jag hinner ställa om från vardag till helg, mellan skånehem och Stockholmshem. Har alltid lite svårt att släppa tankarna på barnen, trots att de nu är "stora" och klarar sig bra på egen hand. Undrar om den där mammaoron någonsin ska försvinna? 
Det ligger mest hos mig själv- den där konsten om att släppa taget. I morse sprang jag runt som en tok innan jag lämnade lägenheten för att fixa allt som jag anser ska vara klart innan avfärd. Diskmaskinen måste vara tömd. Diskbänken avtorkad. Köksbordet undanplockat. Ingenting som inte den kvarvarande sonen inte skulle kunna fixa själv, men som jag ändå måste göra. Även om jag missar bussen. Ungefär som om att allt ska vara snyggt om jag försvinner under färden? Som att dödstäda ungefär.... Märkligt beteende. Men.
Samma visa varje gång.
Konsten om att släppa taget...
 
Jag missade inte bussen. Inte denna gången. Och så här i tågsätet påväg in mot Hässleholm station börjar jag sakta men säkert acklimatisera mig i fredagskänslan.
Jag vet jag kommer somna om en stund. Finns inget skönare än att sova på tåg och att vakna lagom i Nässjö. 
Nu ska jag fälla i hop den här datorn och bara vaggas in i tågrörelser och regnsmatter.
Släppa taget helt enkelt. Och vakna i Nässjö.
 
Trevlig helg!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben